top of page
Bank laten reinigen

Bank laten reinigen?

Wij laten uw bank er weer als nieuw uitzien!

Uw bank weer als nieuw én beschermd tegen vuil en vlekken door onze 100% Ecologische Vezelbeschermer.

Zit uw bankstel nog heerlijk, maar ziet de stof er niet meer uit? Overweegt u een nieuwe bank te kopen omdat er vlekken in de stof zitten? Of hebben uw huisdieren ook lekker gebruik gemaakt van uw bank en ruikt deze niet meer fris?

Wacht met het kopen van een nieuwe bank!

Wij kunnen uw bank grondig voor u reinigen. Dat kost u vaak slechts een klein deel van wat een nieuwe bank u zou kosten. Na het reinigen van uw bank is deze vlekvrij, ziet de stof er weer lekker schoon uit en ruikt deze weer heerlijk fris.

Na het reinigen van uw bank brengen we een vezelbeschermer aan, die ervoor zorgt dat de stof vuil beter afstoot. Hierdoor ontstaan er minder snel vlekken en wordt vocht en vuil lastiger opgenomen door de stof. Uw bankstel blijft zo dus weer jaren mooi!

Uw bank weer als nieuw

Onze vakmensen zijn experts op het gebied van dieptereiniging en hebben kennis van vele soorten stoffen en materialen. Zij krijgen het elke keer weer voor elkaar om meubilair in hun originele schone staat terug te brengen.

 

Wij reinigen niet alleen bankstellen. U kunt ook bij ons terecht voor tapijtreiniging, reiniging van fauteuils, eetkamerstoelen en bureaustoelen. Het is onze specialiteit om uw meubels er weer als nieuw uit te laten zien en weer fris te laten ruiken.

Specialist is een bank aan het reinigen

Waarom bankreiniging bij Sowieso Schoon?

 • Onze reviews zijn zeker om over naar huis te schrijven. Daar zijn we erg trots op. Lees onze reviews hier.

 • Wij bieden u altijd een zeer scherpe prijs.

 • We beschikken over alle machines, materialen en reinigingsmiddelen die nodig zijn om úw bank te reinigen.

 • Onze vakmensen zijn opgeleid en hebben diepgaande kennis van stoffen, materialen en reinigingsmethodes.

 • We rekenen géén voorrijkosten.

 • Na het reinigen kunnen wij uw bank impregneren met onze ecologische vezelberschermer.

 • Onze reinigingsmiddelen zijn 100% ecologisch en daardoor veilig voor mens, dier en natuur.

 • Wij bieden u een 30-dagen tevredenheidsgarantie.

Liever telefonisch advies door één van onze specialisten? Bel dan 085 016 1386

30-Dagen tevredenheidsgarantie

Wij geloven in onze methodes en in onze mensen. Als wij uw woning verlaten, dan willen wij dat u 100% tevreden bent. Bent u dat niet, dan komen we terug. Kosteloos natuurlijk. En lukt het ons niet om het probleem helemaal te verhelpen, dan krijgt u zonder discussies of ellendige procedures uw geld terug.

Werkwijze bankreiniging Sowieso Schoon

Wilt u uw bank laten reinigen? Wij vertellen u graag wat u precies van ons kunt verwachten:

1

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor bank reinigen

Allereerst stuurt u uw offerteaanvraag in. Dat kan eenvoudig via onze website. Een offerte voor bankreiniging is helemaal gratis. Wilt u eerst advies of wilt u een prijs weten zonder een offerte aan te vragen, ook dat kan. Wij staan graag voor u klaar. Bel naar 085 016 1386

2

We komen kijken en doen een proefreiniging

Wanneer u akkoord gaat met onze offerte dan plannen we samen een afspraak voor een gratis proefreiniging. We komen daarvoor bij u thuis. Onze medewerker inspecteert uw bankstel en stelt vast welke reinigingsproducten het meest effectief zullen zijn. Wanneer blijkt dat iets niet meer te reinigen is, of als iets erg lastig wordt, dan wordt u hiervan meteen op de hoogte gesteld. U kunt dan een gegronde beslissing maken over 'hoe verder'.
 

Wanneer de proefreiniging goed is verlopen, dan starten we direct met het reinigen van uw bank. Voldoet het resultaat niet aan uw verwachtingen? Dan hoeft u natuurlijk niets te betalen. Zowel de materialen, als de uren en de voorrijkosten komen te vervallen.

3

Voorbehandeling bank reinigen

Bij sommige materialen is een voorbehandeling noodzakelijk. We gebruiken hiervoor een (door de Stichting Waarborg Tapijt- en Meubelreiniging goedgekeurd) product dat wij 'inborstelen' in uw bankstel. Ook dit product is biologisch afbreekbaar en compleet veilig voor uw kinderen en huisdieren. Het inborstelen van dit product zorgt ervoor dat het ingetrokken vuil loskomt, waarna het makkelijker verwijderd kan worden.

4

Dieptereiniging bankstel

Uw bankstel wordt gereinigd volgens de sproei-extractiemethode. Deze methode is veruit de meest effectieve reinigingsmethode voor meubels zoals bankstellen, maar ook voor bijvoorbeeld tapijten. Door middel van een speciale hogedrukspuit wordt er warm water met een ecologisch reinigingsmiddel ingespoten in uw bank. Hierdoor komt vuil los. Het water wordt inclusief het vuil meteen weer afgezogen. Zo wordt uw bank ontdaan van vuil en bacteriën. We kunnen niet alle bankstellen op deze manier reinigen. Sommige -vooral antieke- meubels vereisen een andere manier van reinigen. Onze specialist adviseert u hier uitgebreid over.

5

Vlekken niet weg? Dan doen we een extra vlekkenbehandeling

De meeste vlekken verdwijnen gewoon door toepassen van de sproei-extractiemethode. Zijn er vlekken die niet verdwenen zijn? Dan voeren we een extra vlekkenbehandeling uit. Eventueel gebruiken we aanvullende middelen om deze vlekken te verwijderen. In een uiterst zeldzaam geval is het onmogelijk om een vlek uit uw bankstel te verwijderen. Dit heeft dan vooral te maken met het feit dat de vlek de vezel verkleurd heeft. Hier kunnen we helaas niets meer aan doen. Maar, we gaan altijd voor het beste resultaat en zullen ons uiterste best doen om de vlek alsnog te verwijderen!

6

Controle en inspectie

Wanneer we klaar zijn met het reinigen van uw bank, dan inspecteert u deze samen met de reinigingsspecialist. U kunt hem of haar eventueel wijzen op aandachtspunten, waarna deze direct kunnen worden opgelost.

7

Extra: Ecologische Vezelbeschermer voor uw bank

Wilt u dat we een vuilafstotend laagje aanbrengen? Dan is dit de laatste stap in het proces. We brengen de spray aan, waardoor vuil en water beter worden afgestoten door de stof. Hierdoor ontstaan er minder snel vlekken en áls er toch een ongelukje gebeurt, dan kunt u deze in de meeste gevallen zelf moeiteloos verwijderen.

Liever telefonisch advies door één van onze specialisten? Bel dan 085 016 1386

Zó geniet u langer van schone en frisse meubels

Nieuwe bankstellen of fauteuils zijn meestal voorzien van een beschermend laagje, dat vuil en water afstoot. Hierdoor ontstaan er minder snel vlekken en krijgt vuil minder kans om in de stof te trekken. Na verloop van tijd verdwijnt dit laagje, wat zorgt dat er toch langzaam maar zeker vuil achterblijft in de stof.

Het is daarom raadzaam om na enige tijd het beschermende laagje opnieuw aan te laten brengen. Wij komen hiervoor graag bij u op locatie. We brengen dan een vezelbeschermer aan, die uw bank opnieuw beschermt tegen verkleuring door vloeistoffen en andere vlekken door bijvoorbeeld huidvet.

Ecologische vezelbeschermer voor uw bankstel

 • houdt uw bankstel mooi door vuil af te stoten

 • zorgt dat u ongelukjes gemakkelijk kunt schoonmaken zonder dat er vlekken ontstaan

 • 100% ecologisch en daardoor veilig voor kinderen en huisdieren

 • beschermlaagje voor de stof van uw bankstel: verlengt de levensduur van uw bank

Wat klanten zeggen over bank reinigen

Wij werken hard aan onze dienstverlening en service, dit blijkt uit onze 800+ 5 Sterren reviews van echte klanten!
Anker 1

Extra keuzes bij het reinigen van uw bankstel

Onderstaande opties kunt u kiezen. Bijvoorbeeld als u huisdieren heeft, of wanneer u te maken heeft met allergieën. Geef bij uw offerte aanvraag aan of u gebruik wilt maken van een van de volgende opties:

Vezelbeschermer (ecologisch)

Bescherm uw bankstel tegen permanente vlekken en zorg dat u vuil en vocht makkelijk kunt verwijderen. Deze vuilafstotende beschermlaag brengen we aan na het reinigen van uw bankstel. De vezelbeschermer is vrij van fluorcarbonen en veilig voor mens, dier en milieu. U beschermt uw bank hiermee tegen vuil en permanente vlekken.

Anti-allergie

Voor mensen met allergieën kunnen we een speciale anti-allergie behandeling toepassen. Deze bestaat uit het aanbrengen van essentiële oliën, die intrekken in de stof. Huidschilfers die in de bank terecht komen worden doordrenkt door deze oliën waardoor ze 'oneetbaar' zijn voor huisstofmijt. Deze kunnen dus niet meer overleven in uw bankstel en zullen daardoor verdwijnen. Deze behandeling moet vervolgens elke paar maanden herhaald worden.

Ontgeuren

Huisdieren brengen een ongelooflijke hoeveelheid gezelligheid, maar ook enkele ongemakken. Deze hebben meestal betrekking op uw meubels en vloer. Wilt u nare geurtjes die zijn ontstaan door huisdieren laten verwijderen? Dan hebben wij daarvoor een uitstekende ontgeurbehandeling.

Offerte aanvragen voor het reinigen van uw bank

Bank laten reinigen? Vraag meteen uw offerte aan. U krijgt deze meestal binnen een werkdag. Heeft u vragen of weet u niet precies welke reinigingsmethode of extra behandelingen voor uw bankstel van toepassing zijn? Onze specialisten staan u graag te woord. Neem gerust contact met ons op via 085 016 1386

 • Hoe gaat een bank reinigen bij Sowieso Schoon in zijn werk?
  Uw bankstel wordt gereinigd volgens de sproei-extractiemethode. Deze methode is veruit de meest effectieve reinigingsmethode voor meubels zoals bankstellen, maar ook voor bijvoorbeeld tapijten. Door middel van een speciale hogedrukspuit wordt er warm water met een ecologisch reinigingsmiddel ingespoten in uw bank. Hierdoor komt vuil los. Het water wordt inclusief het vuil meteen weer afgezogen. Zo wordt uw bank ontdaan van vuil en bacteriën.
 • Kan de sproei-extractiemethode geen kwaad voor mijn bank?
  De sproei-extractie methode kan op de meeste bankstellen veilig worden toegepast. Maar er zijn uitzonderingen. Zo kunnen antieke meubels meestal beter op een andere manier worden gereinigd. Onze reinigingsspecialist adviseert u hier graag over. Vraag gerust om advies
 • Kan ik nadat jullie zijn geweest gewoon weer op mijn bank zitten?
  Helaas zult u uw bank even goed moeten laten drogen. Vochtige vezels houden viezigheid vast, wat betekent dat uw bank extra vuilgevoelig is als deze nog nat is. We adviseren u daarom 8 tot 24 uur niet op de bank te zitten.
 • Kunnen jullie mijn bankstel ook impregneren?
  Jazeker! Na het reinigen van uw bankstel brengen wij eventueel een beschermende spray aan. Deze spray vormt een laagje om de vezels waardoor deze minder goed vuil vasthouden. Zo voorkomt u vastzittend vuil en vlekken in uw bankstel.
 • Gebruiken jullie milieuvriendelijke middelen?
  Ja, bij Sowieso Schoon gebruiken we uitsluitend milieuvriendelijke reinigingsmiddelen. Bovendien zijn de reinigingsmiddelen die wij gebruiken voor het reinigen van uw bank ook mens- en huisdiervriendelijk. Een prettige gedachte!
 • In welke provincies is Sowieso Schoon werkzaam?
  Sowieso Schoon is werkzaam in heel Nederland, dus ook bij u! Vraag gelijk een Gratis Online Offerte aan!
 • Wie komt er bij mij langs?
  Bij Sowieso Schoon werken we uitsluitend met eigen personeel. U kunt er dus van op aan dat een gespecialiseerde reinigingsmedewerker van Sowieso Schoon bij u op de stoep staat. Zo kunnen wij de kwaliteit van de meubelreiniging te allen tijde waarborgen.
 • Krijg ik ook garantie bij Sowieso Schoon?
  Sowieso Schoon werkt met een ‘30 dagen 100% Tevredenheidsgarantie’ voor het reinigen van uw bank. Bent u niet helemaal tevreden? Geef dit binnen 30 dagen na oplevering van de werkzaamheden bij ons aan. Wij zullen er alles aan doen om dit op te lossen. Als dit niet lukt dan storten we zonder vragen het geld terug op uw rekening.
 • Welke banken kan Sowieso Schoon voor u reinigen?
  Sowieso Schoon is gespecialiseerd in het reinigen van stoffen banken. Voorbeelden van stoffen banken zijn: Een microvezel bank een wollen bank of een alcantara beklede bank. Wij zijn gespecialiseerd in het reinigen van natuurlijke vezels en synthetische stoffen. Lederen banken kunnen wij in de meeste gevallen ook voor u reinigen, Hier gebruiken wij dan een speciale reinigingsmethode voor leren banken voor.
 • Kunnen jullie ook meteen die vieze vlek in mijn tapijt reinigen?
  Natuurlijk kan dat. Met veel plezier! Zijn er andere dingen die wij meteen voor u kunnen reinigen, geef dit dan aan bij uw offerte aanvraag. Wij doen u dan een extra aantrekkelijk aanbod.
bottom of page