top of page

Kauwgom verwijderen

Bijgewerkt op: 15 apr.


Kauwgom wordt uit het tapijt verwijdert

Veel mensen genieten graag van de frisse smaak van kauwgom. Voor sommigen een dagelijkse gewoonte tijdens het autorijden, fietsen of werken, voor anderen een pure noodzaak, bijvoorbeeld omdat het hen weerhoudt van nagelbijten of roken. De lekkere smaak en sensatie van kauwgom kauwen staat recht tegenover de troep en ergernis die het achterlaat wanneer het goedje achteraf niet in de prullenbak belandt, maar op de vloer.


Of nog smeriger; in meubels en onder stoelen en banken. Bij gestoffeerde meubels of tapijten is het probleem nóg groter, want het verwijderen van kauwgom is dan extra lastig. Schrobben, vegen of poetsen heeft geen enkele zin. Maar, er is altijd een oplossing! Ook voor het verwijderen van plakkerige kauwgom plakkaten.


Sowieso Schoon, voor professionele verwijdering van kauwgom

Wanneer er kauwgom in uw tapijt of meubel zit, en u wilt zéker weten dat het zónder schade verwijderd wordt, kies dan voor professionele reiniging door Sowieso Schoon. Wij zijn gespecialiseerd in het reinigen van meubels en tapijten en verwijderen iedere vlek zónder schade toe te brengen aan het oppervlak. Oók in het geval van kauwgom.


Voordelen van Sowieso Schoon


  • Wij beschikken over professionele middelen en materialen waarmee we kauwgom goed kunnen verwijderen

  • Wij zijn snel ter plaatse voor het reinigen van uw meubels en tapijt

  • Onze medewerkers weten precies welke middelen en materialen zij nodig hebben om kauwgom te verwijderen zonder schade toe te brengen aan het verontreinigde oppervlak.

  • 30-dagen tevredenheidsgarantie

  • Altijd een eerlijke prijs


Hoe verwijder je kauwgom? Zelf kauwgom verwijderen uit uw tapijt of meubel?

U wilt liever eerst zelf proberen om kauwgom vlekken te verwijderen? Dat kan! We adviseren u wel om professionele reiniging te overwegen, omdat u in sommige gevallen juist schade toebrengt aan de ondergrond. Dat is natuurlijk erg zonde van uw tijd, energie én uw meubel of tapijt waarop de vlek alleen maar erger is geworden. Wilt u de gok wagen en zelf kauwgom verwijderen? Dan zijn hier een paar handige tips!


Kauwgom verwijderen met ijs

Onze eerste tip is om de kauwgom te verwijderen met ijs. De handigste manier om dit te doen, is door een ijsklontje te wikkelen in een stukje keukenpapier zodat u het gemakkelijk kunt vasthouden. U wrijft hier vervolgens mee over de vlek en laat het ijsklontje dan ongeveer 5 minuten liggen, zodat u zeker weet dat de kauwgom is bevroren. Pak vervolgens een mesje (bot), een lepeltje of een houten (ijs)stokje om de kauwgom van het oppervlak te verwijderen.


Kauwgom verwijderen met azijn

Een andere manier om kauwgom te verwijderen uit meubels, tapijten en vloerkleden, is door het gebruiken van azijn. Deze manier werkt goed bij gewone en hoogpolige tapijten en vloerkleden.


Wij raden hiervoor witte natuurazijn aan. Let op: test deze methode altijd op een onopvallend plekje, zodat u er zeker van bent dat er geen vlek door ontstaat. Of azijn tot vlekken leidt hangt af van de ondergrond.


Schenk wat azijn in een kommetje en warm deze even op. Wellicht heeft u nog een oude tandenborstel of een ander borsteltje dat u niet meer nodig heeft, deze kunt u heel goed bij deze klus gebruiken. Het is de bedoeling dat u de warme azijn goed inborstelt op de kauwgom. Deze zal loskomen en direct meegenomen worden door het borsteltje. Het is belangrijk dat de kauwgom niet op het oppervlak blijft liggen, anders kan er een nieuwe vlek ontstaan.


Kauwgom verwijderen met eucalyptusolie

Olie staat erom bekend dingen los te kunnen weken. Eucalyptusolie is hiervan een fantastisch voorbeeld als het gaat om het verwijderen van kauwgomresten. Bevochtig eerst een schoonmaakdoekje met de olie en dep deze vervolgens op de vlek. Vervolgens, wanneer de eucalyptusolie goed is ingetrokken, kunt u met een gewoon botermesje gaan schrapen. De kauwgom zal stukje bij beetje loslaten. Om de laatste plakkerige restjes te verwijderen kunt u een beetje citroensap gebruiken.


Let op: citroensap kan voor vlekken zorgen! Test ook deze methode altijd op een onopvallend plekje, zodat u zeker weet dat er geen vlekken zullen ontstaan.


Kauwgom laten verwijderen uit banken, stoelen en tapijten

Bij Sowieso Schoon hebben wij veel ervaring met het verwijderen van kauwgom. Onze medewerkers weten precies welke schoonmaakmiddelen en reinigingsmiddelen ze nodig hebben voor bepaalde ondergronden en materialen. Dit biedt u de zekerheid dat er geen nieuwe vlekken ontstaan.


Wilt u kauwgom op een professionele manier laten verwijderen? Neem dan contact op met Sowieso Schoon. Wij staan graag voor u klaar en komen zo snel mogelijk ter plaatse.


Milieuvriendelijke aanpak

Klantgerichtheid en kwaliteit staan bij ons voorop. Maar, ook het milieu vinden wij heel belangrijk. Daarom werken wij uitsluitend met milieuvriendelijke reinigingsmiddelen en -producten. Zo verkleinen wij onze impact op het milieu, én we verhogen de klanttevredenheid. Want wist u dat onze producten ook kind- en huisdiervriendelijk zijnZelf kauwgom verwijderen of toch Sowieso Schoon bellen?

Natuurlijk kunt u eerst zelf proberen om de kauwgom te verwijderen. Wij adviseren u hierbij de drie bovenstaande methodes. Wanneer u twijfelt, of u wilt voorkomen dat u toch per ongeluk nieuwe vlekken of zelfs schade veroorzaakt, neem dan contact met ons op. Wij weten precies wat we doen en hoe we verschillende ondergronden moeten behandelen.


Voordelen van kauwgom laten verwijderen door Sowieso Schoon


  • Wij zijn gespecialiseerd in het verwijderen van kauwgom en andere vlekken uit alle soorten materialen en vezels

  • Wij bieden u maar liefst 30-dagen tevredenheidsgarantie

  • Wij beschikken over machines en materialen om uw meubels of tapijt op professionele wijze te reinigen

  • Wij gebruiken milieuvriendelijke middelen waarmee we kauwgom effectief verwijderen zonder sporen achter te laten

Kauwgom laten verwijderen? Neem contact op!

Neem contact op met Sowieso Schoon. We staan graag voor u klaar en maken snel een afspraak met u. Zo hoeft u niet lang meer naar die vieze kauwgom te kijken en kunt u snel weer genieten van uw tapijt of meubel!Commentaires


bottom of page