top of page

Rode wijnvlek verwijderen

Bijgewerkt op: 15 apr.


Glas rode wijn valt op op een bankstel

Heerlijk, zo'n glaasje rode wijn! Totdat het op uw bank of in uw tapijt belandt. Rode wijn laat bijzonder hardnekkige vlekken achter. Erg zonde als een gezellige avond uitmondt in het kopen van een nieuw bankstel of het vervangen van uw tapijt! Op deze pagina geven we u de gouden tip om rode wijnvlekken te verwijderen. We verklappen vast: laat dat zout maar in het kastje staan, dat is níét de oplossing!


Specialist in vlekverwijdering

Bij Sowieso Schoon weten we alles van vlekken en hoe we deze het beste kunnen verwijderen, zónder schade toe te brengen aan het oppervlak.

Heeft u rode wijn gemorst maar wilt u uw bankstel of tapijt graag behouden? Maak dan direct een afspraak bij Sowieso Schoon. We komen graag bij u langs om de vlek te verwijderen, zodat uw bank of vloer er weer netjes en fris uitziet.De gouden tip voor het verwijderen van rode wijnvlekken

Heeft u weleens gehoord dat u zout moet strooien op een rode wijnvlek? Dat is een fabel. Rode wijnvlekken zijn heel lastig om zelf te verwijderen, en dat ook nog eens zonder schade te maken aan de stof van uw bankstel of tapijt.


Het beste wat u kunt doen als er met rode wijn op uw bank of tapijt is geknoeid, is de vlek direct deppen met een badstoffen doek. Badstof neemt vocht goed op, waardoor u de wijn als het ware uit de stof trekt. Houd er rekening mee dat u de doek helaas moet weggooien als u er rode wijn mee heeft gedept.


Leg na het deppen een natte theedoek op de vlek en laat deze een dag liggen. Belangrijk is dat u deze doek laat liggen en niet steeds optilt om te kijken. Hoe graag u ook wilt weten of de vlek al verdwenen is, we adviseren u echt om de natte theedoek een dag te laten liggen. Zo komt de capillaire werking (het liften van de vloeistof) het beste tot z'n recht.


Ga in geen geval boenen. Dat maakt het probleem alleen maar groter!


De fabel: zout op rode wijnvlekken

Het strooien van zout helpt wel iets tegen het verwijderen van rode wijnvlekken. Echter het probleem met zout is dat de vlek in 9 van de 10 gevallen alsnog niet helemaal weg is. Vaak krijgen wij dan een telefoontje of wij het restant van de wijnvlek kunnen komen verwijderen. En dat doen we met plezier. Maar als u eerst zout heeft gebruikt, dan is het moeilijker om de vlek daarna alsnog op professionele wijze te verwijderen. Terwijl, als wij de vlekverwijdering meteen voor u uitvoeren, dan weet u zeker dat de rode wijnvlek helemaal weg is! Zonde dus om het eerst met zout te proberen!


Een andere fabel is dat rode wijnvlekken te bestrijden zijn met witte wijn. Dit is absoluut niet het geval. Wanneer u witte wijn over een rode wijnvlek giet, dan wordt de kans juist groter dat er altijd een vlek zichtbaar blijft. Wij raden u dit echt ten zeerste af.


Belangrijk om te weten is dus:


  • U kunt het beste badstoffen doeken gebruiken om een wijnvlek droog te deppen.

  • Zout en witte wijn lossen rode wijnvlekken meestal niet helemaal op.

  • Professionele reiniging is na het aanbrengen van zout zelfs lastiger.

  • Boenen is geen goed idee, daarmee wordt de vlek groter en nog hardnekkiger.


Rode wijnvlek? Ga niet zelf kliederen, maar bel Sowieso Schoon. Wij verwijderen rode wijnvlekken op professionele wijze uit uw bankstel, vloerkleed of tapijt en brengen daarbij géén schade toe aan het materiaal.


Rode wijnvlek professioneel laten verwijderen

Als wij bij u langskomen voor het verwijderen van een rode wijnvlek, dan kunt u rekenen op een vakkundige aanpak. We werken met de meest effectieve methode voor het verwijderen van diverse vlekken, namelijk de sproei-extractie methode. Deze methode is zeer effectief tegen hardnekkige vlekken, waaronder rode wijnvlekken en koffievlekken.


Omdat rode wijn zich zeer sterk hecht aan de ondergrond, zetten we voordat we aan de slag gaan met de sproei-extractie methode, nog een speciaal reinigingsmiddel in. Deze laten we eerst inwerken zodat de wijn al wat losweekt van de vezels.


Door vervolgens de sproei-extractie methode toe te passen wordt de rode wijn helemaal losgeweekt en wordt het restant van de wijn meteen afgezogen. De methode werkt met hoge druk. We spuiten water met een speciaal reinigingsmiddel onder hoge druk in uw tapijt of bankstel. Hierdoor worden vlekken losgeweekt. Vervolgens wordt het vuile water meteen afgezogen, zodat er geen restjes achterblijven in de stof.


Na het toepassen van de sproei-extractie methode behandelen wij de vlek wederom met een - speciaal voor rode wijnvlekken - geschikt reinigingsmiddel. Op deze manier maximaliseren wij de kans om de wijnvlek 100% te verwijderen.


Het risico van vlekken door rode wijn

Wanneer rode wijn in uw bankstel of tapijt terechtkomt en het krijgt de kans om in te trekken en in te drogen, dan kan dat de vezels van de stof aantasten. De vezels verkleuren hierdoor, wat betekent dat de originele kleur nooit meer hersteld kan worden. Dit levert dus een vlek op die er nooit meer uitgaat.


Heel belangrijk dus dat u snel in actie komt als u rode wijn heeft gemorst!Wij werken uitsluitend met milieu-, mens-, en diervriendelijke reinigingsmiddelen. Wel zo prettig, want daardoor brengen onze reinigingsdiensten geen gezondheidsrisico's met zich mee voor uw gezinsleden en huisdieren.


Offerte aanvragen voor het verwijderen van een rode wijnvlek

Wilt u een rode wijnvlek laten verwijderen uit uw bankstel of tapijt? Neem dan contact met ons op! We vertellen u graag meer over onze dienstverlening en maken graag een prijsopgave voor u.


Over Sowieso Schoon


  • Gespecialiseerd in het verwijderen van rode wijnvlekken, koffievlekken, bloedvlekken en andere lastige vlekken.

  • 30 Dagen tevredenheidsgarantie.

  • Ervaren medewerkers die precies weten hoe ze rode wijnvlekken moeten aanpakken.

  • Wij zijn altijd snel beschikbaar voor u.

  • We beschikken over alle apparatuur die nodig is voor het reinigen van meubels en tapijten.

  • Wij gebruiken uitsluitend milieuvriendelijke reinigingsmiddelen.


댓글


bottom of page