top of page

Kaarsvet verwijderen


Kaarsvet verwijderen

Niets is zo sfeervol en gezellig als een paar kaarsjes op tafel of in de vensterbank. De schittering van het licht vult de ruimte en zorgt voor een warme, gemoedelijke sfeer. Maar, wie denkt 'even een kaars te kunnen verplaatsen', die kan z'n vingers daar letterlijk en figuurlijk flink aan branden. Vloeibaar kaarsvet klotst al snel over de kaars heen bij de kleinste bewegingen, met nare kaarsvetvlekken tot gevolg. Doordat kaarsvet snel opdroogt hecht het direct aan de ondergrond. Op gladde ondergronden geeft dat vaak alleen een vettig resultaat wat vrij gemakkelijk schoon te maken is. Maar op bankstellen, tapijten of eetkamerstoelen veroorzaakt kaarsvet hardnekkige vlekken. Gelukkig zijn er een aantal manieren om kaarsvet te verwijderen. In dit blog geven we u een paar praktische doe-het-zelf tips voor het verwijderen van kaarsvet!


Waarom is kaarsvet verwijderen uit bankstellen, tapijten en eetkamerstoelen zo lastig?

Kaarsvet bestaat voornamelijk uit vetten en oliën, zoals paraffine, stearine en bijenwas. Deze bestanddelen hebben de neiging om snel te stollen en diep in de vezels van tapijt en stoffen bankstellen te dringen, waardoor ze moeilijk te verwijderen zijn.


Het probleem met kaarsvet is dat het zich door het stollen vastzet in de vezels en meteen sterk hecht. Zodra het vet is ingetrokken, kan het een lelijke vlek achterlaten en de textuur van de stof aantasten. Bovendien kunnen de kleur en de geur van het kaarsvet ook diep in de stof doordringen, waardoor het nog moeilijker wordt om het kaarsvet volledig te verwijderen. Bovendien verspreidt vloeibaar kaarsvet zich gemakkelijk waardoor snel grote vlekken ontstaan.


Tips voor het verwijderen van kaarsvet uit bankstellen, tapijt en andere meubels

Hieronder noemen we enkele huis-tuin-en-keuken tips om kaarsvet te verwijderen. Door deze tips te volgen, kunt u het probleem van kaarsvet op uw tapijt en bankstel snel en gemakkelijk zélf oplossen. Vergeet niet om altijd voorzichtig te zijn bij het verwijderen van vlekken en test eerst op een klein, onopvallend gebied om mogelijke schade aan de stof te voorkomen. Met de juiste aanpak kunt u weer volop genieten van uw mooie, schone meubels zonder de hinder van kaarsvetvlekken.


  1. Vriesmethode: Deze methode maakt gebruik van het principe van bevriezing om het kaarsvet te verharden, waardoor het gemakkelijker te verwijderen is. Door een ijsblokje in een plastic zakje te plaatsen en op het kaarsvet te leggen, koelt het vet snel en stolt het. Hierdoor verandert het kaarsvet van een plakkerige substantie in een harde massa, die vervolgens voorzichtig kan worden verwijderd met een bot mes of een lepel. Deze methode is vooral handig voor kleinere vlekken en voorkomt dat kaarsvet dieper in de stof doordringt.

  2. Strijkmethode: Bij de strijkmethode wordt een vel keukenpapier over het kaarsvet gelegd en wordt er vervolgens met een warm strijkijzer overheen gestreken. Het keukenpapier absorbeert het gesmolten kaarsvet, waardoor het gemakkelijk van de stof kan worden verwijderd. Het is belangrijk om voorzichtig te werk te gaan om te voorkomen dat de kaarsvetvlek verder verspreid wordt over het oppervlak van de stof.

  3. Oplosmiddelen: Oplosmiddelen of commerciële vlekverwijderaars zijn meestal erg effectief bij het verwijderen van hardnekkige vlekken. Door het oplosmiddel aan te brengen op een schone doek en voorzichtig te deppen op de vlek, wordt het kaarsvet losgeweekt en opgelost, waarna het gemakkelijk kan worden afgeveegd. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn en een test uit te voeren op een klein, onopvallend deel van de stof om er zeker van te zijn dat het oplosmiddel de stof niet beschadigt.

  4. Professionele reiniging: Als al uw eigen pogingen om het kaarsvet zelf te verwijderen mislukken, overweeg dan professionele kaarsvet reiniging door Sowieso Schoon. Wij beschikken over de juiste apparatuur en expertise om zelfs de meest hardnekkige vlekken te verwijderen, zonder uw meubels te beschadigen.


Kaarsvet professioneel laten verwijderen uit meubels en tapijt


Professionele reiniging: een betrouwbare oplossing voor hardnekkige kaarsvetvlekken

Wanneer alle huiselijke methoden en DIY-oplossingen tekortschieten, dan kan professionele reiniging uitkomst bieden. Bij Sowieso Schoon beschikken we over geavanceerde apparatuur, deskundige medewerkers en speciale reinigingsmiddelen die zeer effectief zijn bij het verwijderen van zelfs de meest hardnekkige vlekken, waaronder kaarsvet.

Deskundige beoordeling: Een van de voordelen van professionele reiniging is een correcte beoordeling van de situatie. Onze medewerkers zullen de aard van de vlek analyseren, samen met het type stof van het meubelstuk, om de meest geschikte reinigingsmethode te bepalen.


Gebruik van speciale reinigingsmiddelen: Ook beschikken wij over speciale reinigingsmiddelen waarmee kaarsvetvlekken effectief kunnen worden verwijderd. Deze reinigingsmiddelen zijn krachtig genoeg om zelfs diep doorgedrongen kaarsvet los te maken en te verwijderen, zonder de stof van het meubel te beschadigen.


Geavanceerde reinigingsapparatuur: Wij maken gebruik van geavanceerde reinigingsapparatuur, zoals sproei-extractiemachines. Bij de zogenaamde sproei-extractiemethode wordt een speciale reinigingsoplossing diep in de vezels van het tapijt of de stof gespoten waarna het direct weer opgezogen wordt, inclusief de opgeloste vlekken en het vuil. Deze methode is uiterst effectief bij het verwijderen van zelfs de meest ingewikkelde kaarsvetvlekken.


Waarom kaarsvet laten verwijderen door Sowieso Schoon?


  • Ervaren en deskundige medewerkers die gespecialiseerd zijn in het verwijderen van kaarsvetvlekken.

  • Wij gebruiken geavanceerde reinigingsapparatuur en speciale reinigingsmiddelen voor optimale resultaten.

  • Behoud van de textuur en kleuren van uw tapijt, stoelen of stoffen bankstel tijdens het reinigingsproces.

  • Snelle en efficiënte service, zodat u snel weer kunt genieten van een fris en vlekkeloos interieur.

  • 30-Dagen tevredenheidsgarantie!

Vraag een offerte voor het verwijderen van kaarsvet

Per ongeluk kaarsvet geknoeid? Wij verwijderen kaarsvet uit uw meubels of tapijt. Neem vandaag nog contact op met Sowieso Schoon voor een vrijblijvende offerte.


Wist u dat wij altijd snel ter plaatse zijn? Wél zo prettig, want kaarsvetvlekken zijn esthetisch ongewenst, en bovendien ook zeer goed voelbaar. Neem dus direct contact op en laat onze specialisten bij u langskomen.Comments


bottom of page