top of page
Matras is weer schoon na een grondige reiniging

Professionele matrasreiniging voor Horeca & Zorg

10.000 tevreden klanten

15+ jaar ervaring

30 dagen tevredenheidsgarantie

Matrasreiniging voor zorginstellingen, vakantieparken en hotels

De hygiënestandaarden in de zorg waren altijd al hoog, maar ook in de horeca groeit de behoefte aan schone, frisse matrassen. In hotel reviews en reviews over vakantieparken zie je het maar wat vaak terug: 'de matrassen waren verschrikkelijk', 'vlekken in het matras'. Dus ook voor vakantieparken en hotels is er werk aan de winkel. Sowieso Schoon verzorgt professionele matrasreiniging, zodat uw gasten heerlijk kunnen slapen én een positieve review kunnen achterlaten. In elk geval over hun nachtrust!

 

Daarnaast kunt u als zorgorganisatie op ons rekenen: wij reinigen de matrassen in uw ziekenhuis, verzorgingshuis, woongemeenschap of andere zorginstelling.

Voor telefonisch advies over matrasreiniging voor zorginstellingen, vakantieparken en hotels belt u: 085 016 1386

Matrasreiniging POTEMA®

Bij Sowieso Schoon werken we volgens de gepatenteerde POTEMA® methode. Deze reinigingsprocedure reinigt matrassen diep in de vezels, zodat bacteriën worden gedood, vlekken worden verwijderd en uw matrassen weer fris ruiken. Hierdoor ervaren uw gasten of patiënten een betere nachtrust en ervaren zij een gevoel van frisheid en goede hygiëne.

Waarom Sowieso Schoon de POTEMA® methode voor matrasreiniging toepast:

 • Bij deze methode worden geen chemicaliën gebruikt

 • De POTEMA® methode is geschikt voor alle soorten matrassen

 • We gebruiken hierbij geen stoom

 • Bacteriën worden gedood

 • Na 2 uur is het matras weer inzetbaar

Matrasreiniging Zakelijk en particulier

Hygiëne certificaat: het Matras Zegel

Is uw matras gereinigd volgens de POTEMA® methode? Dan ontvangt het matras het officiële Matras Zegel. Uw instelling of organisatie krijgt vervolgens het Hygiëne Certificaat uitgereikt. Deze is één jaar geldig en wordt ondersteund door Sowieso Schoon. U kunt dit certificaat op uw website plaatsen, en ophangen op de locatie waar u uw gasten of patiënten ontvangt. Zij kunnen zo zien dat ze in een schoon bed zullen slapen.

Voordelen voor uw organisatie

 • Het Hygiëne Certificaat draagt bij aan een uitstekend imago

 • De levensduur van uw matrassen wordt verlengd

 • Uw gasten slapen beter en zijn meer tevreden

 • U zult goede reviews ontvangen over positieve ervaringen

 • Het reinigingszegel helpt u om de procedures voor matrasreiniging te blijven volgen en de kwaliteit zo te waarborgen

Anti-huisstofmijt, POTEMA® Matras Clean Spray

Huisstofmijt wilt u te allen tijde weren uit uw matrassen. Ze zorgen voor jeuk en irritatie aan de luchtwegen en huid. Zeker mensen met allergieën kunnen last hebben van de beestjes. POTEMA® heeft een heel effectieve oplossing, die wij na het reinigen van uw matrassen direct toepassen, zodat uw matras -en vooral uw gasten- beschermd zijn tegen huisstofmijt.

 

De POTEMA® matrasreinigingsspray bevat essentiële oliën die doordringen in uw matrassen. Huidschilfers worden doordrenkt met de geur van het product, waarna deze oneetbaar worden voor huisstofmijt. Deze zullen dus sterven door een gebrek aan voedingsstoffen.

Wij adviseren de matrassen in uw hotel, vakantiepark of zorginstelling elke drie maanden om te keren en de POTEMA® anti-huisstofmijt spray aan te brengen. Dan blijven huisstofmijten zeker weg!

Zó werkt de POTEMA® Matrasreiniging methode:

Bij de POTEMA® methode wordt gebruik gemaakt van hoge frequentie trillingen. Deze worden gegenereerd door een speciale machine. De trillingen zorgen ervoor dat vuil los wordt gemaakt, wordt verpulverd en vervolgens wordt afgezogen door een vacuüm. Terwijl het vuil wordt afgevoerd minimaliseert de zogenaamde UVC-straling virussen, sporen en bacteriën.

De POTEMA® matrasreinigingsmethode is een dieptereiniging voor matrassen. De methode is zeer effectief en onschadelijk voor mens en milieu. Ook maakt de machine geen lawaai of stof. Wanneer de reiniging klaar is, kan er weer lucht door het matras circuleren en voelt en ruikt deze weer lekker fris.

Aparte vlekken-behandeling

Wanneer alleen een vlekkenbehandeling zou worden toegepast, dan wordt het water dat hiervoor in het matras wordt gespoten juist een ideale plek voor bacteriën om zich te voeden. Wij zijn daarom van mening dat het reinigen van vlekken altijd gecombineerd moet worden met een droge methode, waardoor bacteriën geen kans krijgen.

Liever eerst telefonisch advies? Bel dan 085 016 1386

Sowieso Schoon, zakelijke reiniging van matrassen in de zorg en horeca

Wij snappen dat de ervaringen van uw gasten of patiënten belangrijk voor u zijn. U zorgt met de grondige reiniging niet alleen voor een goede nachtrust voor uw gasten, maar ook voor een positief imago voor uzelf! Onze reviews geven u een goed beeld van hoe tevreden onze klanten zijn over zakelijke matrasreiniging van Sowieso Schoon.

Voordelen van Sowieso Schoon

 • Onze vakmensen maken samen met POTEMA® een onderhoudsplan op maat

 • Wij komen bij u langs wanneer het u schikt

 • Onze vakmensen weten wat ze doen en kennen de materialen en machines door en door

 • 24-uurs service bij noodgevallen

 • Vaste prijs per matras

 • 30-dagen tevredenheidsgarantie

 • Dieptereiniging en vlekverwijdering: écht schoon van binnen en van buiten

Wat onze klanten zeggen over matrasreiniging bij Sowieso Schoon
Reviews

Matrasreiniging offerte aanvragen voor hotel, vakantiepark of zorginstelling?

Wij rekenen geen voorrijkosten en materiaalkosten bij matrasreiniging. Deze nemen wij mee in de totaalprijs. Zo weet u precies waar u aan toe bent en komt u niet voor onverwachte kosten te staan. Wij informeren u na uw offerteaanvraag natuurlijk uitgebreid over de werkwijze, methode en materialen die we zullen inzetten.

bottom of page