top of page

Bank laten impregneren

Bijgewerkt op: 15 apr.


Bank wordt geimpregneerd

Een ongelukje zit in een klein hoekje. Er hoeft maar een glas limonade om te gaan en er zit een lelijke vlek in uw bank. In sommige gevallen kunt u deze vlek wegpoetsen, als u er snel genoeg bij bent tenminste! In de meeste gevallen blijft er echter een lelijke vlek of kring zichtbaar in de stof. Erg zonde! Hetzelfde geldt voor uw tapijt. Er hoeft maar iemand met vuile schoenen naar binnen te lopen en er zit een vlek in uw tapijt die u er nooit meer helemaal uitkrijgt. Het vervelende van vlekken is ook nog eens dat ze logischerwijs vaak ontstaan op plekken die goed zichtbaar zijn. Vanzelfsprekend dus dat u vlekken wilt voorkomen, zo ziet uw woonkamer of hal er altijd verzorgd en fris uit. In ons blog leggen wij uit hoe het impregneren van uw bank kan helpen om vlekken te voorkomen. Lees nu!Voorkom intrekkend vuil door dagelijks gebruik

Uw bank wordt niet alleen vuil door een glas limonade of een ongelukje van uw huisdier. Huidvetten blijven achter op de bekleding van uw bank en trekt diep in de stof. Hierdoor ontstaat na verloop van tijd een verkleuring die een viezige indruk kan geven. De stof voelt ook minder schoon en daardoor minder prettig aan.

Door het impregneren van uw bank of tapijt voorkomt u dat vuil zich aan de vezels kan hechten. Het is echter wel van belang dat u zich laat adviseren door een professional. Er zijn tal van producten op de markt, maar deze zijn lang niet allemaal geschikt voor alle soorten stoffen en tapijten. Wanneer een verkeerde spray wordt gebruikt, kan dat juist leiden tot meer vlekken of schade.


Voorkom huisstofmijt

huisstofmijt uitvergroot

Het klinkt een beetje vies misschien, maar iedereen verliest per dag talloze haren en huidschilfers. Deze blijven achter in uw kleding, maar ook op de plekken waar u loopt, zit en slaapt. Huisstofmijten voeden zich met huidschilfers, wat betekent dat zij goed kunnen overleven en zich kunnen voortplanten in de stof van bijvoorbeeld uw tapijt of bank. Door uw bank professioneel te laten reinigen en impregneren zorgt u ervoor dat huisstofmijten zich niet langer nestelen in uw bank.Hoe werkt het impregneren van uw tapijt of uw bankstel?

Na een grondige voorbehandeling met een daarvoor bestemd reinigingsmiddel wordt uw bankstel of tapijt ingespoten met een vuil afstotend middel. Deze impregneerspray is speciaal voor banken en tapijten bedoeld en bevat bestanddelen die de stof van uw bankstel of tapijt waterafstotend maken. Hierdoor krijgen vloeistoffen minder kans om in te trekken en in te drogen. Het wordt daardoor makkelijk om er zelf 'even een doekje' overheen te halen en de vlek te reinigen. Ook dagelijks vuil krijgt door het impregneren van uw bank of tapijt bijna geen kans meer om in te trekken waardoor er geen of nauwelijks nog vlekken ontstaan.


Wist u dat door het impregneren van uw tapijt of bank en deze behandeling regelmatig te herhalen, u de kans op blijvende vlekken heel erg klein maakt?! Zeer de moeite waard dus als u gehecht bent aan uw bank of tapijt. (impregneren is alleen mogelijk als uw meubel of tapijt nieuw is of na een grondige dieptereiniging)Bank laten impregneren


Voordelen van een bank laten impregneren

Het impregneren van een bank heeft verschillende voordelen, vooral als het gaat om het behoud van de kwaliteit en duurzaamheid van het meubelstuk. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:


  1. Vlekbestendigheid: Een geïmpregneerde bank is beter bestand tegen vlekken en het morsen van drinken of eten. De impregnerende stof vormt een beschermende laag over de stof van de bank, waardoor vloeistoffen minder snel in de vezels kunnen doordringen.

  2. Verlengde levensduur: Door de beschermende laag blijft de stof van de bank langer in goede staat. Dit kan de levensduur van de bank verlengen, omdat het beschermt tegen slijtage, verkleuring en andere schade.

  3. Eenvoudiger schoonmaken: Omdat vloeistoffen minder snel in de stof trekken, is het schoonmaken van een geïmpregneerde bank over het algemeen gemakkelijker. Vlekken kunnen vaak eenvoudig worden afgeveegd voordat ze in de stof worden opgenomen.

  4. Bescherming tegen UV-stralen: Sommige impregneermiddelen bieden ook bescherming tegen UV-stralen. Dit kan helpen voorkomen dat de kleuren van de stof vervagen door langdurige blootstelling aan zonlicht.

  5. Behoud van uiterlijk: Een geïmpregneerde bank behoudt over het algemeen langer zijn oorspronkelijke uiterlijk, omdat de stof beschermd is tegen schade veroorzaakt door alledaags gebruik, zoals knoeien, vuil en vervaagde kleuren.

Het impregneren van een bank kan een goede investering zijn om de levensduur en het uiterlijk van het meubelstuk te behouden, vooral in huishoudens met kinderen, huisdieren of veelvuldig gebruik.Uw bank of tapijt laten impregneren?

Neem contact op met Sowieso Schoon, dé specialist op het gebied van tapijt- en meubelreiniging en het impregneren om vervuiling in de toekomst te voorkomen.

Vraag nu meer informatie aan of lees meer over meubelreiniging, tapijtreiniging of

Comments


bottom of page