top of page

Autobekleding reinigen

Bijgewerkt op: 5 apr. 2023


Autobekleding wordt vakkundig gereinigd door een meubelreiniger van Sowieso Schoon

Heeft u koffie gemorst of hebben uw kinderen genoten van een druipend chocoladekoekje op de achterbank? Een ongelukje is zo gebeurd. Wel jammer, want de meeste vlekken krijgt u moeilijk uit uw autobekleding! Bovendien hoopt onzichtbaar vuil zich na verloop van tijd op. Daardoor kan verkleuring in de autobekleding ontstaan en kan uw auto minder fris gaan ruiken. Het regelmatig reinigen van autobekleding kan lelijke, vieze vlekken in de bekleding oplossen én voorkomen.Wilt u uw autobekleding professioneel laten reinigen?Hoe autobekleding veilig reinigen?

Het is bij het reinigen van uw autobekleding erg belangrijk dat u een methode toepast die geen schade toebrengt. Sommige methoden lijken erg makkelijk en effectief, echter ze kunnen de autobekleding flink beschadigen. Dat wilt u natuurlijk niet!


Om er 100% zeker van te zijn dat er geen schade ontstaat door de reiniging, kunt u het beste kiezen voor een professionele reiniging door Sowieso Schoon. Onze specialisten weten precies hoe ze te werk moeten gaan en beschikken over de juiste apparatuur en reinigingsmiddelen.Zelf uw autobekleding reinigen

Als u graag zelf aan de slag wilt om uw autobekleding te reinigen, kies dan voor de volgende methode:

Pak allereerst de stofzuiger en zuig alle losse vuiltjes zoals zand en (honden)haren op.

Pas daarna een goede vlekbehandeling toe wanneer er zichtbare vlekken in uw autobekleding zitten.


Let op: er zijn verschillende vlekbehandelingen voor verschillende vlekken! Lees hier bijvoorbeeld hoe u kauwgom verwijdert, hoe u bloedvlekken verwijdert en hoe u vlekken door opgehoopt vuil verwijdert.


Waterkringen zijn goed te behandelen met een mengsel van witte azijn met baking soda. Breng het mengsel aan op de vlek en borstel het goedje (bijvoorbeeld met een oude tandenborstel) goed in op de vlek. Laat het geheel daarna helemaal opdrogen en verwijder de overgebleven restjes daarna met de stofzuiger.Verwijder zichtbaar én onzichtbaar vuil

Het is belangrijk om te weten dat vuil meestal niet alleen aan de oppervlakte aanwezig is. Ook ónder de vlek, daar waar u het met het blote oog niet kunt zien, is vuil aanwezig. De beste manier om uw autobekleding te reinigen is dus door ook het ingetrokken, onzichtbare vuil te verwijderen.Wat kunt u beter níét doen als u uw autobekleding wilt reinigen?


Schoonmaakmiddelen

Wanneer u zelf uw autobekleding wilt reinigen, dan kunt u beter geen gebruikmaken van schoonmaakmiddelen. Schoonmaakproducten lijken in eerste instantie erg effectief tegen vuil, vlekken en nare geurtjes, maar de producten trekken al snel opnieuw vuil aan. Dit betekent ten eerste dat het resultaat van uw schoonmaakactiviteiten van erg korte duur zullen zijn, en daarnaast moet u al snel weer opnieuw aan de bak.


De oorzaak van dit probleem zit vooral in het feit dat u de restjes van de middelen die u gebruikt nooit helemaal uit de bekleding krijgt. Aan deze restjes kan nieuw vuil zich gemakkelijk hechten, waardoor het probleem zich letterlijk en figuurlijk steeds verder opstapelt.


Stoom

Ook het gebruiken van stoom voor het reinigen van autobekleding raden wij af. Het gebruik van stoom lijkt erg aantrekkelijk, het doodt immers het overgrote deel van de bacteriën. Echter, door de hoge temperatuur (>100 graden) kan er schade ontstaan aan de autobekleding. Dit ziet u niet altijd meteen, maar de hoge temperatuur van de stoom kan de vezels aantasten waardoor de stof dunner wordt en waardoor er gemakkelijk beschadigingen in de autobekleding ontstaan.De beste manier om autobekleding te reinigen

De beste manier om uw autobekleding te reinigen is door een dieptereiniging op uw autobekleding toe te passen. Dit is niet alleen de meest effectieve methode als het gaat om het verwijderen van vuil, het is ook de meest veilige methode voor zowel de bekleding van uw auto, als voor het milieu.Dieptereiniging door middel van de sproei-extractiemethode

Bij de sproei-extractiemethode wordt er onder hoge druk water in de autobekleding gespoten. Aan het water voegen wij een milieuvriendelijk reinigingsmiddel toe, waardoor er met deze methode nog meer vuil kan worden verwijderd. Door het inspuiten van het water laat aangehecht vuil los. Dat geldt voor zowel vuil dat aan de oppervlakte aanwezig is, als voor vuil dat zich diep van binnen aan de vezels heeft gehecht.


Nadat het vuil is losgeweekt wordt het water mét het vuil direct onder vacuümkracht opgezogen. Hiervoor gebruiken wij een speciale machine, die we zeer precies kunnen instellen voor alle soorten autobekleding. Zo worden vuil en het reinigingsmiddel effectief verwijderd, zónder schade aan uw auto interieur.Ook vieze luchtjes verdwijnen na een dieptereiniging!

Door de sproei-extractiemethode toe te passen op uw autobekleding verdwijnen ook vieze luchtjes. Deze worden direct afgevoerd met het water. Zo voelt en ruikt uw auto weer helemaal fris! En het mooie is: met deze methode weet u zeker dat ook onzichtbaar vuil verwijderd is.Wilt u uw autobekleding professioneel laten reinigen?

Bij Sowieso Schoon kunt u uw autobekleding op professionele wijze laten reinigen. Zo weet u zeker dat vlekken en vuil verdwijnen uit uw autobekleding, én u bent er zeker van dat er geen schade ontstaat aan uw geliefde bolide.

Wij komen graag bij u langs en bieden maar liefst 30-dagen tevredenheidsgarantie! Neem contact met ons op voor meer informatie of een offerte.Voordelen van Sowieso Schoon

· Wij hebben +10 jaar ervaring

· We komen bij u aan huis, u hoeft uw auto nergens naartoe te brengen

· Onze opgeleide specialisten gaan voor het beste resultaat

· Wij beschikken over professionele en innovatieve apparatuur

· We zijn snel ter plaatse, u hoeft niet lang op ons te wachten!

· 30-Dagen tevredenheidsgarantie

Comentarios


bottom of page