top of page

Grindvloer laten Reinigen

Bijgewerkt op: 9 apr.


gereinigde grindvloer is weer als nieuw

Grindvloer reinigen? Grindvloeren zijn een lust voor het oog maar een lastig karwei om schoon te maken!

Grindvloeren, siergrind en korreltapijten vormen een prachtige en duurzame keuze voor vloerbedekking in veel huizen en commerciële ruimtes. De unieke esthetiek en textuur van deze vloeroppervlakken voegen karakter en warmte toe aan iedere ruimte. Ondanks de visuele aantrekkingskracht en praktische voordelen, kunnen grindvloeren een behoorlijke uitdaging vormen als het gaat om het schoonmaken. Bij Sowieso Schoon zijn we gespecialiseerd in het reinigen van vloeren zoals grindvloeren, siergrindvloeren en korreltapijten. In dit blog nemen we u mee in onze aanpak en werkwijze.


Grindvloer laten reinigen

Hoewel grindvloeren en korreltapijten veel voordelen bieden, is het schoonmaken ervan behoorlijk uitdagend. De korrelige structuur maakt het moeilijk om vuil en vlekken effectief te verwijderen omdat stof en vuil zich diep in de grove en fijne korrels nestelen. Bovendien bestaat de kans dat u de vloer beschadigt als u de verkeerde reinigingsmiddelen en materialen gebruikt. Toch is het belangrijk dat u uw vloer regelmatig grondig reinigt. Zo houdt u uw leef- of werkomgeving hygiënisch en verlengt u de levensduur van uw vloer.


Bij Sowieso Schoon zetten we gespecialiseerde reinigingsmethoden en speciale machines in, waarmee we diep kunnen doordringen in de korrelige structuur van de vloer. Zo kunnen we zelfs de meest hardnekkige vuiltjes en vlekken voor u verwijderen.Grindvloer professioneel laten reinigen voor een duurzaam resultaat


Stap 1: Grondige vloerinspectie

Voordat we aan de reiniging beginnen, voeren we een zorgvuldige inspectie uit. We letten hierbij goed op zwakke punten, beschadigingen en andere aandachtspunten. Deze inspectie vormt de basis voor onze aanpak om uw vloer weer in topconditie te brengen.


Stap 2: Speciaal reinigingsmiddel inzetten

Na de inspectie gaan we over tot het inzetten van een speciaal reinigingsmiddel. Dit krachtige middel dringt diep door in het grind, siergrind of korreltapijt om vuil, vlekken en andere verontreinigingen effectief los te weken. We laten het middel goed inwerken om te zorgen voor een diepe reiniging.


Stap 3: Wij reinigen uw grindvloer machinaal, met speciale borstels

We zetten innovatieve reinigingsmachines in om de vloer machinaal te borstelen. Hierbij worden de reinigingsmiddelen grondig in de vloer ingebracht, waardoor zelfs vastzittend vuil wordt losgemaakt. Deze machinale behandeling zorgt voor een gelijkmatige reiniging over het gehele oppervlak.


Stap 4: Spoelen met hoge druk en vacuüm

Een cruciale stap in ons proces is het grondig spoelen van de vloer. Onder hoge druk wordt water de vloer ingespoten, waarbij het samen met het losgemaakte vuil wordt weggezogen door een krachtig vacuümsysteem. Deze geavanceerde techniek zorgt voor een diepgaande reiniging en laat uw vloer weer stralen.


Stap 5: Professioneel drogen

Na het reinigingsproces zorgen we voor een snelle en efficiënte droging van uw grindvloer. Blowers worden ingezet om de vloer grondig en gelijkmatig te drogen. Zo kunt u uw vloer snel weer in gebruik nemen.


Stap 6: Klanttevredenheidsgarantie voor grindvloer reiniging

Wij vinden een hoge klanttevredenheid erg belangrijk. Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van ons werk, bieden wij u 30-Dagen Tevredenheidsgarantie aan. Zo weet u zeker dat uw vloer straks weer helemaal in orde is.

Sowieso Schoon staat garant voor kwaliteit, service en tevredenheid. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en geniet snel weer van uw prachtige vloer.Waarom kiest u voor Sowieso Schoon voor grindvloer reiniging?


- Wij hebben gespecialiseerde kennis en ervaring in het reinigen van grindvloeren, siervloeren en korreltapijten

- Wij gebruiken uitsluitend professionele machines

- Efficiënt drogen: u kunt uw vloer snel weer in gebruik nemen

- 30-Dagen Klanttevredenheidsgarantie


Wat kunt u zelf doen om uw grindvloer goed schoon te houden?

Er zijn een aantal dingen die u zelf kunt doen om uw grindvloer of korreltapijt in topconditie te houden. Maar, voordat u uw grindvloer gaat reinigen is het belangrijk om te weten of u een grindvloer met een open of een gesloten structuur heeft. Dit maakt een belangrijk verschil voor de reiniging van uw vloer.


Grindvloeren met een open structuur

Voor het reinigen van een grindvloer met open structuur is wekelijks stofzuigen voldoende. Door te stofzuigen verwijdert u vuil en stof dat zich tussen de steentjes bevindt. Voor het stofzuigen van een grindvloer met een open structuur kunt u het beste een stofzuiger met minimaal 1200 watt vermogen gebruiken.


U kunt een grindvloer met een open structuur beter niet dweilen. U verspreidt dan alleen het vuil, zonder dat het vervolgens wordt opgenomen.


Heeft u gemorst? Dan adviseren we u de vloer even te deppen of een borsteltje te gebruiken. Gebruik in geen geval bijtende schoonmaakmiddelen.


Grindvloeren met een gesloten structuur (verzegelde structuur)

Omdat deze vloeren een dichte, gladde toplaag hebben valt vuil en stof veel meer op. Deze vloeren kunt u daarom beter wat vaker stofzuigen. Een vloer met een gesloten structuur kunt u gewoon dweilen en zelfs schrobben met een zachte tot middelharde borstel.


Ook op een grindvloer met een gesloten structuur kunt u beter geen bijtende middelen gebruiken. Deze kunnen de toplaag van uw vloer aantasten waardoor uw vloer sneller kan beschadigen of verkleuren.


Besparing van tijd en moeite, laat uw grindvloer professioneel reinigen

Zelf uw grindvloer, siergrindvloer of korreltapijt reinigen kan een uitdagende taak zijn. Het kost niet alleen veel tijd, het is ook nog de vraag of u het gewenste resultaat bereikt met huis-, tuin- en keukenmiddelen. Wanneer u contact opneemt met Sowieso Schoon, dan weet u zeker dat het resultaat sowieso schoon is!Verleng de levensduur van uw grindvloer

Grindvloeren en korreltapijten zijn behoorlijk kostbare investeringen in de uitstraling van uw ruimte. Met onze professionele grindvloer reiniging verlengt u de levensduur van uw vloer en behoudt u de oorspronkelijke uitstraling en kleur.


Grindvloer laten reinigen?

Wilt u uw grindvloer laten reinigen? Kies voor Sowieso Schoon en ervaar de voordelen van onze professionele aanpak. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en het maken van een afspraak. Wij komen graag bij u langs voor een inspectie en reiniging van uw grindvloer, siergrindvloer of korreltapijt.

Kommentare


bottom of page