top of page

Modder in uw tapijt? 3 tips!

Bijgewerkt op: 21 okt. 2022


Klein meisje in modderige schoenen die thuis tapijt verprutst

Heeft u vloerbedekking in uw woning? Of ligt er een mooi tapijt of vloerkleed? Dan ontkomt u er niet aan dat er af en toe met vieze schoenen overheen gelopen wordt. Wel heel vervelend, want modder is erg lastig te verwijderen en een tapijt stopt u niet even in de wasmachine… Gelukkig zijn er verschillende opties om de modder toch uit uw tapijt of vloerbedekking te verwijderen. In dit blog helpen we u op weg naar een schoon en fris tapijt.


 

Snel handelen bij vlekken? Dit geldt NIET voor modder in uw tapijt!

In de meeste gevallen is het zo dat u snel moet handelen bij vlekken. Hoe langer een vlek blijft zitten, hoe moeilijker deze in veel gevallen te verwijderen is. Dat geldt NIET voor modder! Modder kunt u het beste verwijderen wanneer het helemaal is ingedroogd.


Modder in uw tapijt? Ga als volgt te werk:

Allereerst moet u even nagaan of de modder nog vochtig is, of dat deze al helemaal is ingedroogd. Helemaal ingedroogde modder kunt u meestal voor het grootste gedeelte verwijderen met de stofzuiger.


Als de modder nog niet helemaal is opgedroogd, dan is voorzichtigheid geboden. Als u dit te snel, of op een verkeerde manier aanpakt, dan verspreidt u de modder alleen maar verder door de vezels van uw tapijt of vloerkleed, wat betekent dat u het probleem eigenlijk alleen maar groter maakt. Begin dus niet meteen te schrobben en te poetsen, maar laat de modder helemaal opdrogen.


Wat te doen bij ingedroogde modder in uw tapijt

Bij ingedroogde modder maakt u bij voorkeur gebruik van een schrapertje, een lepel of een plat voorwerp waarmee u de korrels modder uit het tapijt kunt duwen. Om uw stofzuiger te beschermen tegen schade kunt u de grote stukken het beste met een stoffer en blik verwijderen.


Vervolgens kunt u met een ruw borsteltje aan de slag om de vastzittende modder los te maken. Ga voorzichtig te werk en borstel met korte bewegingen zonder hard te duwen. Als u te hard duwt borstelt u de modder alleen maar verder in de onderlaag van uw tapijt of vloerkleed, waardoor het nog moeilijker los zal komen.


Na het borstelen kunt u de stofzuiger pakken om de losliggende modder te verwijderen.

Gebruik het slanghulpstuk van uw stofzuiger om zoveel mogelijk modder te verwijderen. Ga meerdere keren over het gebied om alle modder op te zuigen. Het is ook een goed idee om het gebied rond de vlek te stofzuigen om te voorkomen dat de modder zich verspreidt.


Herhaal dit proces twee of drie keer, zodat het grootste gedeelte van de modder is verdwenen.


Vervolgens gaat u met een vochtige doek aan de slag om de resten te verwijderen. Maak een katoenen doek (deze nemen het beste vocht op) nat met lauwwarm water. Giet er een lepel ammoniak overheen en dep vervolgens over de moddervlekken. Het is hierbij belangrijk dat u niet gaat wrijven, maar dat u blijft deppen tot het gehele modderige oppervlak vochtig is. Als u wrijft maakt dat de vlek mogelijk alleen maar groter. Blijf deppen tot de vlek is verdwenen. Eventueel herhaalt u de procedure tot de vlek helemaal verdwenen is.


Wat te doen bij vochtige modder

Bij vochtige modder raden we u aan om helemaal niets te doen en te wachten totdat de vlek volledig is ingedroogd. Natte modder spreidt zich uit en laat zich niet of nauwelijks verwijderen. Dat betekent dus dat de modder daarna alsnog zal opdrogen, maar dat het oppervlak van de vlek dan misschien wel twee keer zo groot is. Zonde dus van uw tijd en energie. Ook al is het moeilijk en is het een doorn in uw oog: laat moddervlekken eerst helemaal drogen alvorens u deze probeert schoon te maken.


Zelf reinigen of laten reinigen?

U kunt er voor kiezen om uw tapijt of vloerkleed zelf te reinigen, maar u kunt ook een gespecialiseerd reinigingsbedrijf zoals Sowieso Schoon inschakelen. Bijvoorbeeld omdat u de modder in uw tapijt of vloerkleed er zelf niet meer uit krijgt, of omdat u geen tijd heeft om met deze tijdrovende klus aan de slag te gaan.


Sproei-extractie methode

Wij gebruiken voor het verwijderen van modder (maar ook voor veel andere vlekken!) de sproei-extractie methode. Met deze methode spuiten we onder hoge druk water met een daaraan toegevoegd reinigingsmiddel in in de stof van uw tapijt, waarna het vuile water direct weer afgezogen wordt door een speciale waterstofzuiger.


Door de hoge druk komt vastzittend vuil los wat daarna dus direct wordt afgevoerd, inclusief vuil en bacteriën. De sproei-extractie methode passen wij toe op heel veel verschillende soorten meubelen, tapijten, matrassen en autobekleding. Het is een innovatieve methode waarmee wij vlekken veilig uit iedere stof kunnen verwijderen.
Wij werken uitsluitend met milieu-, mens-, en diervriendelijke reinigingsmiddelen.


Offerte aanvragen voor het reinigen van uw tapijt

Wilt u modder uit uw tapijt of vloerbedekking laten verwijderen? Neem vrijblijvend contact met ons op, we vertellen u graag alles over de mogelijkheden bij Sowieso Schoon. Wat u vast wel prettig vindt om te weten, is dat wij altijd een 30 dagen tevredenheidsgarantie aanbieden aan onze klanten. Dat betekent dat wij gewoon bij u terugkomen als de vlek toch niet helemaal in één keer is verdwenen. Vraag nu vrijblijvend en kosteloos uw offerte aan.Voordelen van Sowieso Schoon


· 30 Dagen tevredenheidsgarantie.


· Ervaren medewerkers die precies weten hoe ze iedere vlek moeten aanpakken.


· Wij zijn snel ter plaatse.


· We beschikken over innovatieve apparatuur waarmee wij alle vlekken kunnen verwijderen.


· Wij werken met milieuvriendelijke reinigingsmiddelen.


· Bewezen sproei-extractie methode voor een extreem schoon resultaat.

Commentaires


bottom of page