top of page

Perzisch tapijt reinigen

Bijgewerkt op: 29 mrt. 2023


Verschillende perzische vloerkleden staan opgerold bij elkaar

Een Perzisch tapijt is een handgemaakt tapijt dat wordt gemaakt van verschillende materialen, zoals wol, zijde en katoen. Ze zijn vaak kleurrijk en versierd met patronen en ontwerpen die typisch zijn voor de regio's in en rond Iran waar ze vandaan komen. Perzische tapijten staan bekend om hun duurzaamheid en hun schoonheid.


Een Perzisch tapijt wilt u zo lang mogelijk mooi houden. De investering die u ervoor doet is immers behoorlijk! Het mooi houden van uw tapijt kan alleen wel een uitdaging zijn. Zeker als u met schoenen binnen loopt, dan bestaat de kans dat vuil zich na verloop van tijd ophoopt. Hierdoor ontstaan vlekken en verkleuringen en kan het tapijt ook minder fris gaan ruiken. Om te voorkomen dat vlekken blijvend worden is het belangrijk om uw Perzische tapijt regelmatig grondig en professioneel te laten reinigen. Maar zelf kunt u ook veel doen om uw tapijt mooi te houden!


Een Perzisch tapijt zelf hygiënisch en fris houden

Perzische tapijten hebben sterke vezels en zijn niet kapot te krijgen. Totdat vuil en stof zich maar blijft ophopen. Dan worden de vezels aangetast en kunnen deze slijten. Opgehoopt vuil kan bovendien zorgen voor een ongezonde omgeving, vooral als er mensen in huis wonen met allergieën of ademhalingsproblemen.


Het regelmatig stofzuigen van het tapijt is al een goede eerste stap, maar na verloop van tijd kan er toch vuil en stof ophopen dat niet zomaar met een stofzuiger te verwijderen is. Een dieptereiniging door een professioneel reinigingsbedrijf zoals Sowieso Schoon kan dan uitkomst bieden om uw Perzische tapijt weer schoon en hygiënisch te maken. U verlengt hiermee ook de levensduur van uw tapijt aanzienlijk.Tips om uw Perzische tapijt zelf goed schoon te houden

Een Perzisch tapijt reinigen vereist zorgvuldigheid en aandacht om beschadiging te voorkomen. Hier zijn een paar tips om een Perzisch tapijt schoon te maken:


Stofzuig regelmatig

Stofzuig het tapijt regelmatig om stof, vuil en haren te verwijderen. Gebruik een zacht borstelopzetstuk en vermijd het gebruik van de roterende borstel, omdat dit de vezels kan beschadigen.


Vlekken behandelen

Behandel vlekken onmiddellijk met een mengsel van water en azijn. Dep de vlek voorzichtig met een zachte doek en vermijd wrijven, dit kan de vlek verergeren en de vezels beschadigen. Herhaal de behandeling indien nodig.


Professionele reiniging

Om diepere vlekken en algemene reiniging aan te pakken, is het aan te raden om professionele hulp in te schakelen. Daarmee verlengt u ook de levensduur van uw tapijt. Bij Sowieso Schoon hebben we veel ervaring met het reinigen van Perzische tapijten en werken we met alle zorgvuldigheid en respect voor de traditionele methoden.


Vermijd het gebruik van chemicaliën

Vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën bij het reinigen van een Perzisch tapijt, omdat dit de kleur en de vezels kan beschadigen.


Draai het tapijt regelmatig om

Draai het tapijt regelmatig om om gelijkmatige slijtage te bevorderen en te voorkomen dat bepaalde delen van het tapijt te veel worden blootgesteld aan licht en bevuiling.


Voorkom vuilophoping: Voorkom vuilophoping op het tapijt door schoenen uit te doen bij het betreden van de kamer en te vermijden om voedsel en drankjes op het tapijt te morsen.


Een perzisch vloerkleed wordt gestofzuigd

Sproei-extractie methode super effectief voor het reinigen van Perzische tapijten

Perzische tapijten zijn prachtige kunstwerken die een kamer kunnen transformeren en een unieke sfeer creëren. Het zijn handgemaakte tapijten die vaak veel tijd en energie hebben gekost om te produceren. Het is daarom belangrijk om ze goed te onderhouden en te reinigen om ze in goede staat te houden. Een van de beste methoden om Perzische tapijten te reinigen is de sproei-extractiemethode.


Wat is de sproei-extractiemethode?

De sproei-extractiemethode is een reinigingsmethode die wordt gebruikt om tapijten grondig en effectief te reinigen. Deze methode wordt vaak gebruikt door professionals omdat het Perzische tapijten diep reinigt en vuil en vlekken effectief verwijdert.


Bij de sproei-extractiemethode wordt er water met een speciaal reinigingsmiddel in het tapijt gespoten met behulp van een speciale machine. Het water wordt vervolgens meteen weer opgezogen door de machine. Het vuil en de vlekken worden samen met het water uit het tapijt verwijderd. Dit maakt het een zeer effectieve manier om Perzische tapijten te reinigen.


Waarom is de sproei-extractiemethode geschikt voor Perzische tapijten?

Echte Perzische tapijten zijn gemaakt van sterke vezels, maar ze kunnen wel degelijk beschadigd raken door agressieve reinigingsmethoden. De sproei-extractiemethode is echter zacht en mild, waardoor het geen schade aanricht aan het tapijt.


Bovendien is de sproei-extractiemethode zeer effectief in het verwijderen van vuil en vlekken. Het water met het reinigingsmiddel wordt diep in het tapijt gespoten, waardoor het vuil dat zich diep in het tapijt heeft genesteld, wordt losgemaakt en verwijderd. Dit zorgt ervoor dat het tapijt weer helemaal hygiënisch is en lekker fris ruikt!


Voordelen van de sproei-extractiemethode

De sproei-extractiemethode heeft veel voordelen ten opzichte van andere reinigingsmethoden. Enkele van deze voordelen zijn:


· De sproei-extractiemethode is een zeer effectieve manier om Perzische tapijten te reinigen en vuil en vlekken te verwijderen.


· De sproei-extractiemethode is een zachte en milde reinigingsmethode die geen schade toebrengt aan het tapijt.


· De sproei-extractiemethode reinigt het tapijt diep en verwijdert vuil dat diep in het tapijt is genesteld.


· De sproei-extractiemethode maakt geen gebruik van agressieve chemicaliën, waardoor het tapijt niet wordt aangetast door schadelijke stoffen.


Perzisch tapijt laten reinigen?

Het is belangrijk om regelmatig professionele reiniging voor uw Perzische tapijt in te plannen. Zelfs als u regelmatig stofzuigt en vlekken snel behandelt hopen vuil en stof zich op in de vezels van het tapijt en kunnen ze schade veroorzaken. Professionele reiniging kan niet alleen vuil en vlekken verwijderen, maar ook de levensduur van uw tapijt verlengen.


Bij Sowieso Schoon gebruiken we de juiste methoden en reinigingsmiddelen om uw tapijt grondig én veilig te reinigen, waardoor deze er weer als nieuw uitziet. Door regelmatig professionele reiniging te plannen, kunt u uw Perzische tapijt in topconditie houden en er nog jarenlang van genieten.


Waarom kiezen voor Sowieso Schoon voor het reinigen van uw Perzische tapijt?

· Professionele aanpak

· We komen snel bij u langs

· 30 dagen tevredenheidsgarantie

· Professionele reinigingsmiddelen die vriendelijk zijn voor mens, milieu, huisdieren én uw tapijt

· Wij hebben alle benodigde apparatuur bij ons

Comentários


bottom of page