top of page

Uw vloerkleed aan huis laten reinigen? Een slim én praktisch idee!

Bijgewerkt op: 16 nov. 2022


Een vloerkleed wordt grondig gereinigd in de woonkamer

Laat u uw vloerkleed aan huis reinigen? Dan scheelt dat u behoorlijk wat onpraktische rompslomp. Bovendien hoeft u uw tapijt niet weg te brengen wat u ook nog eens veel tijd scheelt.

Het is belangrijk om uw vloerkleed regelmatig te reinigen. Vaak is deze uitkloppen met een mattenklopper en goed stofzuigen een manier om uw kleed lang mooi te houden, maar na verloop van tijd stapelt vuil zich op.


Wanneer vuil zich eenmaal aan uw vloerkleed begint te hechten, dan stapelt het vuil ook steeds sneller op. Dat zorgt voor verkleuringen, vlekken en vieze geurtjes. Uw tapijt aan huis laten reinigen is dan een hele slimme zet!


Waarom uw vloerkleed thuis laten reinigen door Sowieso Schoon?

Een van onze kernwaarden is dat wij een persoonlijke aanpak hanteren en dat altijd willen blijven doen.


Wij maken onze klanten blij en laten hen weer genieten van hun vloerkleed, tapijt en meubels. Onze medewerkers worden op hun beurt blij als ze uw woning weer verlaten en een schoon vloerkleed achter kunnen laten. Een persoonlijke aanpak vinden wij belangrijk, het aan huis reinigen van uw vloerkleed hoort daarbij.


Bovendien hoeft u niet twee aparte afspraken (voor brengen en halen) te maken. U maakt slechts één afspraak, en na die afspraak is uw tapijt sowieso schoon!


Onze werkwijze voor het reinigen van uw vloerkleed bij u thuis:


Speciale stofzuiger die uw tapijt ook grondig uitklopt

Laat u een vloerkleed aan huis reinigen, dan gebruiken wij eerst een speciale stofzuiger met een klopfunctie. Dit betekent dat wij uw tapijt grondig stofzuigen én uitkloppen. De machine die we hiervoor gebruiken heeft een sterke zuigkracht en verwijdert losse haren en zand volledig door het sterke vacuüm.


Uiteraard dekken we uw ondervloer goed af met zeil of folie, zodat deze niet kan beschadigen tijdens de werkzaamheden.


De sproei-extractie methode is de meest effectieve methode voor het reinigen van vloerkleden

Daarnaast zetten we de sproei-extractie methode in. Dat houdt in dat we water met een speciaal (mens-, dier- en milieuvriendelijk) reinigingsmiddel onder hoge druk inspuiten in uw vloerkleed. Het vastzittende vuil wordt hierdoor losgeweekt.


Een speciale waterzuiger zuigt het vuile water vervolgens meteen af.

Hierdoor ontdoen we uw vloerkleed van vuil en bacteriën. Het resultaat: een vlekvrij, fris ruikend vloerkleed!

Daarnaast wordt niet alleen uw vloerkleed uitstekend schoon met deze methode, ook franjes zijn weer brandschoon na het toepassen van de sproei-extractie methode.


Professionele machines en apparatuur

Voor het toepassen van de sproei-extractie methode gebruiken wij een speciale machine die wij overal mee naartoe kunnen nemen. De machine zelf houden wij goed schoon en is handzaam, waardoor we geen nieuwe sporen of viezigheid bij u thuis achterlaten.


Vloerkleed laten drogen

Na de reiniging is het van belang dat uw tapijt goed op kan drogen. In sommige gevallen kunt u het ergens overheen hangen, maar dat is niet eens altijd nodig. Vaak kunt u uw tapijt gewoon neerleggen en er tijdelijk 'omheen' lopen. Zo droogt uw tapijt in circa 8 tot 24 uur uitstekend op.


Hoe vlug uw vloerkleed droogt hangt ook een beetje af van het weer. Als het weer erg vochtig is, dan zal het logischerwijs langer duren voordat uw vloerkleed helemaal droog is. Bij warm weer verdampt het vocht dat nog in de stof aanwezig is sneller, waardoor uw vloerkleed eerder helemaal droog is.


Naar de wasserij? Of is het beter om uw vloerkleed aan huis te laten reinigen?

Veruit de meeste vloerkleden kunnen uitstekend thuis worden gereinigd. In een enkel geval bestaat de kans op kleurdoorloop. Dat is soms het geval bij antieke kleden. In die gevallen is het beter om naar een wasserij te gaan die beschikt over speciale apparatuur voor het reinigen van antieke kleden.


Bij wasserijen draaien ze grote hoeveelheden tegelijk. Het is vooral machinewerk en er is zeker geen sprake van een persoonlijke aanpak. U heeft meestal ook niet zoveel keuze in het moment dat u uw vloerkleed komt brengen voor de reiniging en zéker niet in het moment dat u uw kleed weer kunt komen halen.


Bij een grote wasserij is er hoogstwaarschijnlijk weinig oog en gevoel voor uw pronkstuk. Wanneer u uw vloerkleed aan huis laat reinigen door één van onze professionals, zult u merken dat uw vloerkleed niet één van de velen is, maar dat úw mooie vloerkleed met zorg en toewijding gereinigd wordt zodat u er weer lange tijd van kunt genieten.Wat kost en om een vloerkleed aan huis te laten reinigen?

Vergeleken met het laten reinigen van vloerkleden bij wasserijen betaalt u slechts een fractie! Het aan huis laten reinigen van uw vloerkleed is dus niet alleen praktisch, het is ook nog eens veel voordeliger.


Weten wat het precies kost? Vraag dan meteen uw offerte aan!


Voordelen van Sowieso Schoon

· Wij zijn altijd snel beschikbaar om bij u langs te komen.


· Zijn wij ter plaatse, dan gaan we ook meteen aan de slag. Wij hebben alles bij ons wat er mogelijk nodig is voor het reinigen van uw tapijt.


· Onze medewerkers zijn opgeleid en zeer ervaren in het toepassen van de sproei-extractie methode. U kunt er van op aan dat wij uw vloerkleed helemaal schoon krijgen, zónder de vezels te beschadigen!


· En bent u toch niet helemaal tevreden over het resultaat, dan kunt u gebruikmaken van onze standaard 30-Dagen Tevredenheidsgarantie.


· De reinigingsmiddelen die we toepassen zijn voor professioneel gebruik, en uiterst vriendelijk voor mensen, dieren en het milieu.


Laat uw vloerkleed aan huis reinigen!

Het persoonlijke karakter van vloerkleedreiniging aan huis, onze goed opgeleide en ervaren medewerkers, het feit dat wij beschikken over professionele apparatuur, de lagere kosten én de praktische voordelen, die wegen zéker op tegen grote wasserijen.


Wilt u weten of wij úw tapijt ook aan huis kunnen komen reinigen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We staan u graag te woord en informeren u graag over de mogelijkheden.

Comments


bottom of page