top of page

Vloerkleed laten reinigen

Bijgewerkt op: 13 minuten geleden


Een specialist van Sowieso Schoon is een vloerkleed aan het reinigen aan huis

Heeft u een mooi vloerkleed in uw woonkamer, hal of slaapkamer liggen? Een tapijt kan uw ruimte echt meer stijl en sfeer geven. Het is een mooie manier om uw interieur te verfraaien en een huiselijke sfeer te creëren. Helaas worden tapijten op een gegeven moment vuil, zelfs als u regelmatig stofzuigt of de mattenklopper gebruikt. Wanneer vuil zich ophoopt en zich vasthecht aan de vezels van uw vloerkleed, kunnen er vieze vlekken en verkleuringen ontstaan.


Hoe langer de vlekken blijven zitten en hoe langer het vuil de kans krijgt zich op te hopen, hoe lastiger het vuil uit uw vloerkleed te verwijderen is. Het is daarom verstandig om uw vloerkleed regelmatig te laten reinigen door een professioneel reinigingsbedrijf zoals

Sowieso Schoon.


Uw vloerkleed laten reinigen: fris én gezond

Wist u dat het niet alleen belangrijk is om uw vloerkleed schoon te houden voor esthetische doeleinden, maar ook voor uw gezondheid? Stof, pollen, huidschilfers en andere allergenen kunnen zich ophopen in uw tapijt en luchtwegproblemen veroorzaken bij mensen die allergisch zijn. Bovendien kunnen vlekken en vuil zorgen voor een onaangename geur in uw huis. Het is daarom aan te raden om minstens één keer per jaar uw tapijt grondig te laten reinigen. Natuurlijk is het advies om uw vloerkleed zelf een paar keer per week te stofzuigen, en als u huisdieren heeft zelfs elke dag.
Waarom kiezen voor Sowieso Schoon voor vloerkleed reiniging?


Grondige reiniging

Wij beschikken over de juiste apparatuur en reinigingsmiddelen om uw vloerkleed grondig schoon te maken. Dit betekent dat al het vuil, de bacteriën en de allergenen die diep in de vezels zitten, worden verwijderd.


Verlenging van de levensduur

Professionele reiniging kan de levensduur van uw vloerkleed verlengen. Door uw tapijt goed schoon te houden voorkomt u dat vuil zich makkelijk vasthecht en blijft ophopen. Zo gaat uw tapijt langer mee. Waarom zou u een nieuw kleed kopen, als deze er na een reiniging weer prachtig bij ligt?


We weten wat we doen: optimaal resultaat zonder schade

Onze reinigingsspecialisten zijn opgeleid om de juiste technieken en methoden te gebruiken zodat het beste en schoonste resultaat bereikt kan worden. Dit betekent dat uw vloerkleed er na reiniging weer zo goed als nieuw uitziet. Bovendien brengen we tijdens het reinigen van uw vloerkleed geen schade toe aan de vezels.


Geen gedoe

Als u uw vloerkleed laat reinigen bij Sowieso Schoon, dan kiest u voor kwaliteit én gemak. U hoeft zelf geen tijd en energie te besteden aan het reinigen. Wij komen bij u op locatie om deze klus te klaren. We laten alles weer netjes en schoon achter, ook de ruimte waarin wij hebben gewerkt.


Milieuvriendelijke reiniging

Wij maken uitsluitend gebruik van milieuvriendelijke reinigingsmiddelen die veilig zijn voor het milieu, uw huisdieren en uw gezin.


Geen schade

Als u probeert uw vloerkleed zelf te reinigen, kunt u het risico lopen het kleed te beschadigen. Onze reinigingsspecialisten hebben de juiste kennis en apparatuur om uw vloerkleed veilig en effectief te reinigen, zónder schade toe te brengen.


30-Dagen tevredenheidsgarantie

Wij hechten veel waarde aan professionele reiniging en doen er alles aan om uw vloerkleed, tapijt en meubels weer in topconditie te krijgen. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in het professioneel reinigen van verschillende soorten stoffering en gaan altijd voor het beste resultaat. Wij bieden daarom altijd een 30-Dagen tevredenheidsgarantie. Bent u toch niet helemaal tevreden? Dan komen we met plezier bij u terug.


Werkwijze vloerkleed laten reinigen bij Sowieso Schoon


Uitkloppen en stofzuigen

Wij starten indien nodig de reiniging van uw vloerkleed met het gebruik van een speciale stofzuiger die uw tapijt grondig uitklopt. Deze machine heeft een sterke zuigkracht en een klopfunctie waarmee losse haren en zand volledig verwijderd worden door het sterke vacuüm. Om uw ondervloer te beschermen, dekken we deze zorgvuldig af met zeil of folie. Zo voorkomen we dat steentjes of grof zand krassen maken in uw vloer.


Sproei-extractie methode

De sproei-extractie methode is de meest effectieve en veilige methode voor het reinigen van vloerkleden. Bij de sproei-extractie methode wordt er water met een speciaal reinigingsmiddel onder hoge druk in het vloerkleed gespoten. Hierdoor wordt het vastzittende vuil losgeweekt en opgelost. Vervolgens wordt het vuile water meteen opgezogen door een speciale waterzuiger. Dit zorgt ervoor dat er geen restjes vuil en reinigingsmiddel achterblijven in het tapijt. Het resultaat is een schoon tapijt dat er weer als nieuw uitziet.


Een groot voordeel van de sproei-extractie methode is dat het geschikt is voor alle soorten tapijten en vloerkleden, ongeacht de grootte en de dikte van de vezels. Ook is deze methode veilig en vriendelijk voor mens, dier en milieu omdat er gebruik wordt gemaakt van milieuvriendelijke reinigingsmiddelen.

Voordat we beginnen met het reinigen van het vloerkleed, inspecteren we het tapijt zorgvuldig om de beste methode te bepalen voor het verwijderen van vuil en vlekken. Vervolgens wordt het tapijt voorbehandeld met een reinigingsmiddel dat speciaal is ontworpen om hardnekkige vlekken en vuil te verwijderen.


Goed laten drogen is super belangrijk

Als laatste stap wordt het tapijt nog eens grondig nagespoeld en drooggemaakt. Het is belangrijk om het tapijt goed te drogen om te voorkomen dat er schimmel ontstaat. U kan uw tapijt gewoon neerleggen en er een dag omheen lopen. Het advies is wel om het tapijt in een goed geventileerde en verwarmde ruimte neer te leggen terwijl het droogt.


Bij ons kunt u erop vertrouwen dat uw tapijt na de reiniging vlekvrij is, weer fris ruikt én er weer als nieuw uitziet.


Een prachtig oosters vloerkleed ligt weer in de woonkamer

Wat kost het om een vloerkleed te laten reinigen?

Wat de kosten precies zijn hangt af van het formaat van het vloerkleed en de mate van vervuiling. De kosten van het reinigen van een vloerkleed variëren tussen de € 10 en € 30 per vierkante meter. Dit is afhankelijk van de afmeting, het soort tapijt en de verschillende professionele reinigingsmethoden die wij hanteren. Het reinigen van een klein vloerkleed kost gemiddeld tussen de € 120 en € 140. Wij maken graag een offerte op maat voor u, klik op de knop hieronder en vraag een gratis online offerte aan!Voordelen van een vloerkleed reiniging door Sowieso Schoon


  • Er is altijd snel een reinigingsspecialist beschikbaar om bij u langs te komen.

  • Wij beschikken over alle materialen, machines en middelen die mogelijk nodig zijn om uw vloerkleed te reinigen.

  • Wij reinigen uw vloerkleed of tapijt zonder schade te maken.

  • Wij bieden 30-dagen tevredenheidsgarantie.

  • Wij maken uitsluitend gebruik van milieu-, mens- en diervriendelijke reinigingsmiddelen.

Uw vloerkleed laten reinigen?

Wilt u weer kunnen genieten van uw pronkstuk? U niet langer ergeren aan vieze vlekken of een muffe geur? Kies dan voor een professionele en grondige reiniging van uw vloerkleed door Sowieso Schoon. Vraag meteen uw offerte aan of neem contact met ons op!
Commentaires


bottom of page