top of page

Wollen vloerkleed reinigen


Wollen vloerkleed wordt gereinigd

Een wollen vloerkleed reinigen, handige tips en advies voor een superschoon resultaat!

Een wollen vloerkleed staat eigenlijk prachtig in ieder interieur. De zachtheid van het materiaal en de warme uitstraling geven direct sfeer en bieden daarnaast veel comfort aan de voeten. Wol staat bekend om z’n duurzaamheid en veerkracht, waardoor een wollen vloerkleed een investering is die jarenlang meegaat. De natuurlijke vezels van wol hebben ook de eigenschap om geluid te dempen en warmte vast te houden, waardoor een wollen kleed niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook erg functioneel.


Een wollen vloerkleed is mooi, maar wel erg gevoelig voor vuil en vlekken

Wol is gevoeliger voor vuil en vlekken dan synthetische materialen. Door de structuur kan vuil en stof zich gemakkelijk aan de vezels hechten, waardoor het vuil dieper doordringt en moeilijker te verwijderen is. Het gevolg: storende, blijvende vlekken. Gelukkig zijn er verschillende veilige methoden om uw kostbare wollen vloerkleed zelf grondig te reinigen, waardoor het zijn oorspronkelijke uitstraling en kleuren behoudt.


Tips om uw wollen vloerkleed zelf te reinigen


 1. Regelmatig stofzuigen: Het is belangrijk om uw wollen vloerkleed regelmatig te stofzuigen. Gebruik een stofzuiger met een zachte borstel of een speciaal bekledingshulpstuk om vuil en stof van het oppervlak en uit de vezels te verwijderen. Dit helpt om te voorkomen dat vuil zich dieper in het kleed nestelt en zich vervolgens ophoopt.

 2. Vlekken direct behandelen: Als u een vlek op uw wollen vloerkleed opmerkt, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te verwijderen om te voorkomen dat de vlek voor altijd zichtbaar blijft. Dep de vlek voorzichtig met een schone doek of keukenpapier om overtollig vocht te absorberen, zonder te wrijven. Gebruik vervolgens een mild reinigingsmiddel, zoals een mengsel van water en een druppeltje milde zeep, om de vlek voorzichtig te deppen en te verwijderen.

 3. Handmatig reinigen: Voor een grondige algehele reiniging met de hand, vult u een emmer met lauw water met een mild reinigingsmiddel en pakt u een zachte borstel of spons om het kleed voorzichtig schoon te maken. Spoel daarna goed af met schoon water en laat het kleed volledig drogen voordat u het weer in gebruik neemt. Door regelmatig onderhoud en zorgvuldige reiniging kunt u uw wollen vloerkleed in topconditie houden en ervoor zorgen dat het jaren meegaat en dat de structuur en de kleuren mooi blijven.


Wollen vloerkleed professioneel laten reinigen? Bel Sowieso Schoon

Is uw wollen vloerkleed vuil, maar lukt het zelf reinigen niet? Of hebt u een poging gedaan om een vlek te verwijderen, maar is deze nog steeds zichtbaar?


Neem dan contact op met Sowieso Schoon.


Onze reinigingsspecialisten maken gebruik van de 100% veilige sproei-extractiemethode. Deze methode reinigt uw tapijt grondig waardoor deze er niet alleen weer helemaal fris uitziet, maar ook vrij is van vuil en vlekken. Deze methode doodt bacteriën en andere micro-organismen, waardoor uw kleed dus écht schoon is, ook vanbinnen.


Hoe werkt de sproei-extractiemethode voor wollen vloerkleed reinigen?


 1. Voorbereiding: Het reinigingsproces begint met een grondige inspectie van het vloerkleed om de mate van vervuiling en eventuele problematische gebieden te beoordelen. Indien nodig wordt er een voorbehandeling toegepast op hardnekkige vlekken.

 2. Sproeien van reinigingsmiddel: Een reinigingsoplossing die bestaat uit water met een mild reinigingsmiddel, wordt onder hoge druk in het vloerkleed gespoten. Deze oplossing dringt diep door in de vezels van het kleed en weekt vuil en bacteriën onmiddellijk los.

 3. Afvoeren van het vervuilde water: Vervolgens wordt het vuile water, inclusief alle viezigheid weer uit het vloerkleed gezogen met behulp van een krachtige waterzuiger.

 4. Drogen: Na de reiniging moet het vloerkleed goed worden gedroogd om schimmel- en meeldauwgroei te voorkomen. Wij beschikken over speciale droogapparatuur, zodat u uw frisse wollen vloerkleed snel weer in gebruik kunt nemen.


De professionele sproei-extractiemethode is 100% veilig voor het reinigen van uw wollen vloerkleed

De sproei-extractiemethode is een uitstekende keuze voor het reinigen van wollen tapijten en stoffering, omdat met deze methode geen schade aangebracht kan worden aan de wol.

Wol is een natuurlijke vezel die gevoelig is voor schade door agressieve reinigingsmiddelen en hoge temperaturen. De sproei-extractiemethode maakt gebruik van een milde reinigingsoplossing die speciaal is ontworpen voor delicate vezels zoals wol.


Mens-, milieu- en diervriendelijk

De sproei-extractiemethode is een milieuvriendelijke oplossing. Wij maken bij deze methode uitsluitend gebruik van reinigingsmiddelen die biologisch afbreekbaar zijn en veilig voor mens, dier en milieu. Bovendien is de sproei-extractiemethode een veilige optie omdat er geen restjes van de reinigingsoplossing achterblijven in het tapijt. Zo kunnen u, uw kinderen en huisdieren direct na de reiniging weer gebruik maken van het vloerkleed.


De sproei-extractiemethode verwijdert vlekken én onzichtbaar vuil

Het regelmatig en diep reinigen van uw vloerkleed is van belang om bacteriën te doden en uw vloerkleed hygiënisch te houden. Vloerkleden worden gemakkelijk een broedplaats voor bacteriën, schimmels en allergenen, omdat ze vuil en vocht vasthouden, vooral in vochtige omstandigheden. Deze micro-organismen kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken, variërend van allergische reacties tot ademhalingsproblemen en infecties. Door uw vloerkleed regelmatig grondig te reinigen, verwijdert u niet alleen zichtbaar vuil en vlekken, maar pakt u ook de verborgen bacteriën aan, waardoor de luchtkwaliteit verbetert en het risico op gezondheidsproblemen vermindert.


Voordelen van Sowieso Schoon


 • 30 Dagen tevredenheidsgarantie

 • Onze specialisten weten precies hoe ze uw wollen vloerkleed het beste kunnen reinigen, zonder de textuur of de kleuren aan te tasten

 • We zijn snel ter plaatse

 • We beschikken over alle benodigde materialen en machines

 • We werken uitsluitend met milieu-, mens- en diervriendelijke reinigingsmiddelen


Vraag een offerte aan voor professionele reiniging van uw wollen vloerkleed

Wilt u af van lelijke vlekken in uw wollen vloerkleed? Of vindt u het een prettig idee dat uw vloerkleed een keer grondig wordt ontdaan van bacteriën en vastzittend vuil? Neem vandaag nog contact op voor een professionele reiniging van uw wollen vloerkleed.
Comments


bottom of page