top of page

Ziegler tapijt reinigen


Dieptereiniging ziegler vloerkleed

Een Ziegler tapijt is een prachtige aanvulling op ieder interieur. De tapijten zijn handgeknoopt en daarom een behoorlijke investering. Het zou zonde zijn als u uw tapijt al na enkele maanden de deur uit wilt doen omdat deze vies is geworden, niet meer fris oogt of ruikt, of omdat er vlekken inzitten die u er niet meer uit krijgt. In dit blog leest u alles over het schoonmaken van uw Ziegler handgeknoopte tapijt, zodat u er extra lang van kunt genieten!


 

Wat is een Ziegler tapijt precies?

Ziegler tapijten zijn Perzische of Aziatische vloerkleden die we vooral herkennen aan de opvallende patronen en motieven. Het merk Ziegler & Co kent haar oorsprong in Manchester, Engeland, en groeide in de jaren na 1900 uit tot één van de grootste leveranciers van vloerkleden. Ziegler importeert haar vloerkleden uit India en Perzië naar de Westerse wereld, waar wij ze verwerken in klassieke én moderne interieurs.


Ziegler tapijten kunnen járenlang meegaan, mits ze op de juiste wijze worden onderhouden en gereinigd

Ziegler tapijten staan bekend om hun prachtige designs en hoogwaardig vakmanschap. De wollen, handgeknoopte tapijten hebben een stijlvolle en luxe uitstraling. Maar zoals alle tapijten vereisen ze regelmatige reiniging en onderhoud om er goed uit te blijven zien. Zeker omdat deze tapijten gemaakt worden van heel fijne wol, is het belangrijk dat u een reinigingsmethode toepast die de wol niet zal beschadigen.


Ziegler tapijt professioneel laten reinigen

Sowieso Schoon is gespecialiseerd in het reinigen van meubels, tapijten en vloerkleden en in het bijzonder Ziegler vloerkleden. Wij werken met de sproei-extractiemethode en een heel mild en milieuvriendelijk reinigingsmiddel. Hiermee zorgen we voor een dieptereiniging van uw Ziegler tapijt waardoor deze niet alleen super schoon oogt, maar ook daadwerkelijk super schoon ís. Bacteriën worden met deze methode namelijk gedood en opgehoopt vuil wordt verwijderd uit de vezels.


Bij de sproei-extractie methode spuiten wij water met een speciaal reinigingsmiddel onder hoge druk in uw Ziegler tapijt, waarna het water direct weer wordt afgezogen. Vuil en bacteriën weken los en worden meegenomen met het water dat wordt afgezogen.


Neem vandaag nog contact met ons op om een gratis offerte voor het reinigen van uw Ziegler tapijt aan te vragen.Voordelen van Ziegler tapijten laten reinigen door Sowieso Schoon


· professionele reiniging

· wij zijn snel ter plaatse

· 30 dagen tevredenheidsgarantie

· wij gebruiken alleen mens-, dier-, en milieuvriendelijke reinigingsmiddelen

· wij beschikken over innovatieve apparatuur voor het schoonmaken van diverse meubels, tapijten en vloerkleden


Liever zelf proberen uw tapijt te reinigen? Dit zijn onze tips!


Tip 1. Algemene tips en benodigdheden


Er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden voordat u aan de slag gaat met het schoonmaken van uw tapijt.


Ten eerste moet u ervoor zorgen dat u de juiste materialen en reinigingsmiddelen hebt. Schone doeken, een borstel, een stofzuiger met goede zuigkracht en een verfrissende spray zijn essentieel om het tapijt schoon te maken en er fris uit te laten zien.


Tip 2. Eerst stofzuigen


Het is heel belangrijk om uw tapijt eerst te stofzuigen voordat u verder gaat met het schoonmaken. Door te stofzuigen verwijdert u oppervlaktevuil en puin wat de vezels zou kunnen beschadigen.


Tip 3. Een zacht sopje


Als u uw Ziegler tapijt zelf wilt reinigen, kunt u het beste een sopje maken van azijn en zachte zeep. Dit is het meest effectieve om het vloerkleed te reinigen zonder het tapijt te beschadigen. Gebruik een zachte borstel om het sopje in te boenen en laat het dan goed drogen. Als u dit regelmatig doet, zal het vloerkleed er langer mooi en fris uitzien.


Tip 4. Geen chemische middelen


Het is belangrijk dat u geen chemische schoonmaakmiddelen gebruikt om uw Ziegler tapijt te reinigen. Sommige van deze reinigingsmiddelen kunnen de vezels van uw tapijt beschadigen of verkleuren, dus voorzichtigheid is geboden. Als u niet zeker weet of een product veilig is, dan adviseren we u om voordat u begint, eerst de website van de fabrikant te raadplegen.


Tip 5. Neem de tijd


Het is belangrijk om de tijd te nemen om uw tapijt te reinigen. U denkt deze klus misschien 'even tussendoor' te klaren, maar het is echt heel belangrijk dat u de verschillende stappen van het reinigen doorloopt; eerst stofzuigen, dan reinigen met een zacht sopje, eventueel herhalen en vooral ook: het uitspoelen. Een stap die helaas vaak wordt overgeslagen en dit kan nare gevolgen hebben. Het kan namelijk gebeuren dat wanneer u het tapijt niet goed naspoelt, er reinigingsmiddel achterblijft waaraan nieuw vuil zich weer makkelijk kan hechten. In dat geval doet u uw tapijt dus meer kwaad dan goed. Ons advies is dus om ruim te tijd te nemen voor deze klus. Laat uw tapijt ook goed drogen voordat u deze weer in gebruik neemt.


Voordelen en risico’s van het zelf reinigen van uw Ziegler tapijt

Wanneer u ervoor kiest om uw tapijt zelf te reinigen dan kunt u dit in de eerste plaats natuurlijk doen wanneer het u uitkomt. Daarnaast zijn er natuurlijk ook geen kosten aan verbonden wanneer u uw tapijt zelf reinigt. Het enige dat u dan hoeft te doen is wellicht wat schoonmaakmiddel te kopen. Maar zijn deze voordelen opgewassen tegen de risico's?


Het grootste risico van zelf reinigen zit 'm in de kwaliteit van uw Ziegler vloerkleed. Gebruikt u net een verkeerd middel of is het tapijt niet goed gestofzuigd van tevoren? Dan kan dit directe gevolgen hebben voor de kleur en de dichtheid van de vezels en daarmee natuurlijk aan het aangezicht van uw tapijt.


Ziegler tapijt laten reinigen door een professional

U wilt uw Ziegler tapijt laten reinigen door een professional? Dat kan bij Sowieso Schoon! Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. Wij komen dan snel bij u langs
留言


bottom of page