top of page

Bootkussens laten reinigen

Bijgewerkt op: 15 apr.


Bootkussens liggen weer schoon en fris in de boot na een professionele reiniging

Bootkussens laten reinigen: houd uw boot lekker fris en comfortabel

Heeft u een eigen boot? Dan wilt u daar natuurlijk volop van genieten. Want hoe heerlijk is het als u aan boord stapt, en alles ruikt én oogt lekker fris? Bij Sowieso Schoon helpen we u graag om uw bootkussens schoon te houden. Dat doen we enerzijds door voor u klaar te staan als uw kussens aan een professionele reiniging toe zijn, maar we geven u ook graag praktische tips over hoe u uw kussens zélf in topconditie kunt houden.


Allereerst kijken we naar het nut en de noodzaak van professionele reiniging van uw bootkussens. Want, is dat niet iets wat u 'gewoon even zelf doet' voor het vaarseizoen begint?


Professioneel reinigen vs. doe-het-zelf

Gaat u zelf uw bootkussens schoonmaken? Of kiest u er toch voor om uw bootkussens te laten reinigen? Het grootste voordeel van professionele reiniging versus huis-tuin-en keukenreiniging is de professionele apparatuur die gebruikt wordt om bacteriën, schimmels en allergenen te vernietigen. Wanneer u uw bootkussens zelf reinigt dan lijken de kussens misschien schoon, maar binnenin de kussens kan zich een hoop vuil verzamelen. Met professionele apparatuur en reinigingsmethoden zorgen wij ervoor dat uw kussens niet alleen fris ruiken en er netjes uitzien, maar dat uw bootkussens ook 100% hygiënisch zijn.


Een ander voordeel van professionele reiniging is natuurlijk dat wij met speciale middelen in staat zijn om zelfs de meest lastige vlekken te verwijderen. Waar u zelf een hoop moeite doet om vervolgens te ontdekken dat de vlek nog zichtbaar is, hebben wij deze in no-time helemaal verwijderd. Zónder schade toe te brengen aan uw kussens!Uw bootkussens professioneel laten reinigen bij Sowieso Schoon

Er bestaan verschillende methoden om bootkussens op professionele wijze te reinigen. Dit zijn onder andere:


  • Stoomreiniging: Hoewel stoomreiniging populair is vanwege het ‘huis-tuin- en keukengemak’, betreft dit slechts een oppervlakkige reinigingsbeurt. De stoom dringt niet diep door in de stof en kan daarom niet alle verontreinigingen effectief verwijderen. Bovendien is een stoomreiniging risicovol, omdat het gebruik van hete stoom de vezels van de stof mogelijk beschadigt. Wij staan om deze redenen niet achter deze methode, en verkiezen de sproei-extractiemethode absoluut boven stoomreiniging.

  • Chemische reiniging: Sommige reinigingsbedrijven maken gebruik van speciale reinigingsmiddelen die zijn ontworpen om vuil en vlekken effectief te verwijderen zonder de stof van de kussens te beschadigen. Deze methode is vooral nuttig voor het verwijderen van hardnekkige vlekken. Chemische reiniging van bootkussens is echter niet zonder risico: er bestaat kans op onherstelbare schade aan de stof of vulling van uw kussens.

  • Dieptereiniging met sproei-extractie: Hierbij wordt een reinigingsoplossing in de kussens aangebracht en vervolgens met een krachtige extractiemachine weer opgezogen. Deze methode is zeer effectief bij het verwijderen van diepgeworteld vuil en allergenen. Omdat deze methode zeer effectief en 100% veilig is, is de sproei-extractiemethode de favoriete reinigingsmethode van Sowieso Schoon!

  • Ozonbehandeling:Ozon wordt gebruikt om bacteriën, geuren en schimmelsporen te neutraliseren. Deze methode is effectief bij het vernietigen van ongewenste geuren en het verbeteren van de algemene hygiëne van de kussens.

De sproei-extractie methode is de favoriete methode van Sowieso Schoon voor het reinigen van bootkussens. Deze methode is veruit:


- Het effectiefst tegen vlekken;

- Het meest hygiënisch: het doodt bacteriën en micro-organismen;

- Veilig: met de sproei-extractiemethode wordt er geen schade toegebracht aan de stof en vulling van uw kussens.Bootkussen wordt professioneel gereinigd
Een Bootkussen wordt professioneel gereinigd.

Dieptereiniging van uw bootkussens met de sproei-extractiemethode

De sproei-extractiemethode is een van de meest effectieve en grondige manieren om bootkussens professioneel te reinigen. Bij Sowieso Schoon werken we voornamelijk met deze methode omdat het gewoonweg de beste resultaten levert, én 100% veilig is. De sproei-extractiemethode is geschikt voor verschillende soorten stoffen en kan een breed scala aan vuil en vlekken aanpakken, van alledaagse vlekken tot hardnekkige verontreinigingen. Bovendien is de sproei-extractiemethode mild en veilig voor de stof van de bootkussens. Zo raken de vezels niet beschadigd tijdens het reinigingsproces. Dit helpt de levensduur van de kussens te verlengen en zorgt ervoor dat ze er langdurig als nieuw uitzien.Hoe werkt de sproei-extractiemethode voor het reinigen van bootkussens?

Met de sproei-extractiemethode wordt eerst een speciale reinigingsoplossing gelijkmatig in de bootkussens gespoten, waarna deze oplossing diep doordringt in de stof, vuil losmaakt en vlekken losweekt. Vervolgens wordt de opgeloste vervuiling samen met de reinigingsoplossing krachtig opgezogen door een extractiemachine. Dit zorgt voor een grondige verwijdering van vuil, vlekken en allergenen, waardoor de bootkussens niet alleen visueel schoon zijn maar ook hygiënisch fris en gezond om op te zitten.


Tips om uw bootkussens in topconditie te houden om professionele reiniging te beperken

Om professionele reiniging van uw bootkussens te beperken, kunt u zelf een aantal dingen doen om ze schoon en fris te houden. Denk hierbij aan:


· Regelmatig stofzuigen: maak er een gewoonte van om uw bootkussens regelmatig te stofzuigen om stof, vuil en kruimels te verwijderen. Dit voorkomt ophoping van vuil en verlengt de tijd tussen noodzakelijke professionele reinigingen.


· Gebruik beschermhoezen: overweeg om beschermhoezen over uw bootkussens te plaatsen wanneer deze niet in gebruik zijn. Dit beschermt ze tegen stof, vuil en zonlicht, waardoor de kans op verkleuring en vervuiling vermindert.


· Vlekken direct behandelen: behandel vlekken zo snel mogelijk met een mild reinigingsmiddel en water voordat ze in de stof trekken. Hierdoor zijn ze gemakkelijker te verwijderen en voorkomt u dat het blijvende vlekken worden.


· Laat de kussens goed luchten: leg de kussens regelmatig op het dek om vocht en geuren te laten verdwijnen. Dit helpt ook bij het voorkomen van schimmel- en meeldauwvorming.


Met deze tips kunt u de conditie van uw bootkussens goed houden en de frequentie van professionele reiniging minimaliseren.


Waarom kiest u voor Sowieso Schoon?


  1. Onze reinigingsspecialisten weten alles over verschillende materialen, stoffen en vulling van uw bootkussens.

  2. Met onze jarenlange expertise en gespecialiseerde reinigingsmethoden kunnen we zelfs de meest hardnekkige vlekken en vuil grondig verwijderen, waardoor uw bootkussens er weer als nieuw uitzien.

  3. Wij beschikken over innovatieve machines en middelen om de gekste en lastigste vlekken te verwijderen.

  4. Wij zijn snel ter plaatse: u hoeft niet lang te wachten voor we langskomen.

  5. We bieden 30-Dagen Tevredenheidsgarantie. Een prettige gedachte!

Bootkussens laten reinigen door Sowieso Schoon

Wilt u uw bootkussens professioneel laten reinigen? Verstandig! Het professioneel laten reinigen van uw bootkussens biedt veel voordelen. Zo zien uw bootkussens er na een goede reiniging weer fris en netjes uit, ruiken ze lekker én zijn ze weer helemaal hygiënisch.コメント


bottom of page