top of page

Tuinkussens Schoonmaken


Tuinmeubels staan er mooi bij in een groene tuin

De temperaturen lopen op en alles wordt weer lekker groen. Wat een heerlijke tijd! U kijkt ernaar uit om weer naar buiten te gaan. Om weer te genieten van een gezellige barbecue, een boek lezen in uw luie stoel of een drankje op uw terras. Alleen nog even uw tuinmeubelen schoonmaken.... En oja: de tuinkussens.... Die kunnen behoorlijk muffig of zelfs beschimmeld raken in de koudere en nattere maanden. Om te zorgen dat u toch snel lekker buiten kunt zitten hebben wij een aantal tips voor het schoonmaken van uw tuinkussens.


Tuinkussens reinigen? Weet met welk materiaal u te maken heeft

Dat is meteen onze eerste tip! Vaak hangt er een label aan het kussen waar op te zien is van welk materiaal de stof en de inhoud van het kussen is gemaakt. Zo is polyester een veelvoorkomend materiaal voor tuinkussens omdat het duurzaam is en bestand is tegen zonlicht en vocht. Acryl is ook populair omdat het zachter en kleurvaster is dan polyester.


Ook worden er kussens gemaakt van katoen en canvas. Deze materialen zijn natuurlijker en ademen beter dan synthetische materialen. Ze zijn echter wel minder waterbestendig, dus houd er rekening mee dat u deze kussens niet in de regen laat liggen.


Verder zijn nog zogenaamde ‘all weather’ en waterdichte tuinkussens. Deze worden gemaakt van materiaal dat speciaal is ontworpen voor gebruik buitenshuis. Deze tuinkussens zijn schimmel- en UV-bestendig.


Tuinkussens laten schoonmaken?

Geen idee wat voor tuinkussens u heeft en vindt u het belangrijk dat uw kussens mooi blijven? Kies er dan voor om uw tuinkussens op een professionele manier te laten schoonmaken. Onze reinigingsspecialisten komen graag bij u langs om te zorgen dat uw tuinkussens weer hygiënisch én vlekvrij zijn!Verschillende materialen reinigen: zou houdt u uw tuinkussens lekker fris


Polyester en acryl kussens

Voor polyester en acryl kussens kunt u een mild reinigingsmiddel en warm water gebruiken. Gebruik een zachte borstel om vlekken te verwijderen en spoel het kussen daarna grondig af met water. Laat het kussen volledig drogen voordat u het weer gebruikt.


Katoenen en canvas tuinkussens reinigen

Voor katoenen en canvas kussens is het belangrijk om te weten dat deze materialen vatbaarder zijn voor krimp. Daarom is het aan te raden om deze kussens met de hand te wassen in koud water met een mild wasmiddel. Laat de kussens niet te lang weken en wring ze niet uit. Laat de kussens plat drogen in de schaduw om te voorkomen dat ze vervormen.


All weather tuinkussens en waterdichte tuinkussens wassen

Voor zogenaamde 'all weather' tuinkussens, die over het algemeen bestand zijn tegen schimmel en vuil, volstaat het om ze af te nemen met een vochtige doek en mild zeepwater. Als er hardnekkige vlekken zijn, kunt u een oplossing van water en bleekmiddel gebruiken. Spoel de kussens daarna grondig af met water en laat ze volledig drogen. Dit geldt ook voor het wassen van waterdichte tuinkussens. Meestal volstaat een sopje omdat vuil moeilijk in het materiaal kan trekken.


Verschillende soorten tuinkussens liggen op een bank

Meer tips voor het reinigen van tuinkussens


Tip 1: Tuinmeubel reiniger (bijvoorbeeld HG tuinmeubel reiniger)

Is er geen sprake van ernstige bevuiling of hardnekkige vlekken? Maar wilt u uw tuinkussens wel lekker opfrissen? Dan kunt u bij elk tuincentrum en de meeste bouwmarkten terecht voor tuinmeubel reiniger. Ons advies is om goed op te letten of de tuinmeubel reiniger ook geschikt is voor kussens, en ook nog eens voor úw tuinkussens.


Tip 2: Gebruik een sopje of reinig uw tuinkussens met baking soda

Is er toch vuil of een vlek op uw tuinkussen gekomen, en wil u de tuinkussens schoonmaken? Maak dan een sopje van lauwwarm water en baking soda of groene zeep. Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen, zoals bleekmiddel of chloor, omdat deze de stof kunnen beschadigen. Maak uw tuinkussens voorzichtig schoon met een zachte borstel en spoel ze daarna goed af met schoon water. Laat de kussens vervolgens goed drogen voordat u ze weer gebruikt.


Tip 3: Hangen of plat neerleggen om te drogen

Is het seizoen voorbij of gaat u langere tijd geen gebruik maken van uw tuinkussens? Zorg dat uw tuinkussens 100% schoon en droog zijn en berg ze vervolgens op in een opberghoes of -kist. Zo voorkomt u schimmel en nare geurtjes. Dit geldt ook voor na het reinigen van uw tuinkussens: zorg altijd dat de kussens helemaal droog zijn voordat u ze weer in gebruik neemt.


Tuinkussens professioneel laten schoonmaken?

Zit er toch schimmel in uw tuinkussens? Of zitten er vieze vlekken in en zou u willen dat uw kussens weer toonbaar waren zodat u zonder schaamte weer visite kunt laten plaatsnemen in uw tuin?


Sowieso Schoon is gespecialiseerd in het reinigen en impregneren van alle soorten tuinkussens.


Onze professionele reinigingsspecialisten weten precies hoe ze uw buitenkussens het beste kunnen wassen. Met hoogwaardige reinigingsmiddelen en professionele apparatuur, kunnen we zelfs de meest hardnekkige vlekken verwijderen. Uw tuinkussens zien er na een reiniging door Sowieso Schoon weer als nieuw uit.


De sproei-extractiemethode: De meest effectieve methode voor het reinigen van uw tuinkussens

De sproei-extractiemethode is een reinigingsmethode waarbij een reinigingsmiddel onder hoge druk in de kussens wordt gespoten. Het reinigingsmiddel dringt diep in de stof van de kussens en breekt daar het vuil en de vlekken af. Vervolgens wordt het vervuilde water meteen weer opgezogen door een krachtige waterzuiger.


De sproei-extractiemethode is een veilige methode omdat we gebruik maken van milieuvriendelijke reinigingsmiddelen en bovendien geen schade toebrengen aan de stof. Deze methode gebruiken wij ook voor het reinigen van caravankussens en camperkussens.


Een ander voordeel van de sproei-extractiemethode is dat uw kussens snel drogen. Na de reiniging blijft er namelijk maar een minimale hoeveelheid water achter in de kussens, wat betekent dat de kussens snel weer droog zijn en klaar voor gebruik! Kies voor tuinkussens schoonmaken door Sowieso Schoon.


Tuinkussen wordt gereinigd met de sproei extractie methode

Wij impregneren uw tuinkussens ook meteen: verleng de levensduur van uw tuinkussens

Tuinkussens wassen en impregneren? Dat doen wij graag voor u!


We impregneren uw tuinkussens meteen na de reiniging, zodat ze langer mee gaan. Door het impregneren worden uw tuinkussens water- en vuilafstotend en blijven ze langer schoon en fris.


Offerte aanvragen voor het schoonmaken van tuinkussens door Sowieso Schoon

Wilt u ook weer genieten van hygiënische en vlekvrije tuinkussens? Laat ons uw tuinkussens schoonmaken! Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.Comments


bottom of page