top of page

Bank stomen vs. de Sproei-extractiemethode

Bijgewerkt op: 25 apr.


Bank wordt gereinigd met een stoomreiniger

Een bankstel heeft het in de meeste huishoudens zwaar te verduren. Er wordt veel op gezeten, misschien wel gegeten, huisdieren doen er een dutje en de kinderen spelen erop. Hierdoor wordt een bankstel blootgesteld aan behoorlijk wat vuil zoals haren, huidschilfers en etensresten. Om te voorkomen dat uw bank lelijk wordt, vlekken krijgt of muf gaat ruiken is het verstandig om uw bankstel regelmatig te reinigen. Maar hoe kunt u dat nou het beste aanpakken? In dit blog nemen we u mee in de vraag: "is uw bank stomen een goed idee of toch niet?"


Bank stomen, goed idee of absoluut niet aan beginnen?

Het stomen van een bank kan leiden tot onherstelbare schade aan het meubelstuk. Hoewel het misschien een snelle en gemakkelijke manier lijkt om vuil en vlekken te verwijderen, kan het gebruik van stoom op een bank een aantal negatieve effecten hebben op de stof, het frame en de vulling.


Stoom met een temperatuur van minimaal 100 graden kan de vezels van de stof beschadigen. Wanneer stoom wordt aangebracht op een bank, wordt het vocht in de vezels van de stof gedreven. Dit kan leiden tot krimpen of uitrekken van de stof en veranderingen in de textuur en kleur van de bank. Bovendien kan de stoom ervoor zorgen dat kleurstoffen uit de stof worden geëxtraheerd, waardoor er vlekken en verkleuringen ontstaan.


Bovendien is het niet zo dat het stomen van uw bankstel effectief vuil en vlekken verwijdert. Hoewel stoom kan helpen bij het losweken van vuil, wordt het vuil niet daadwerkelijk verwijderd. U moet er nog steeds voor zorgen dat het vuil wordt verwijderd en dat de stof grondig wordt gereinigd.


Daarnaast kan stoom schade veroorzaken aan het frame van de bank. Als het frame van een bank niet volledig droog is voordat het weer wordt gebruikt kan dit leiden tot houtrot, schimmelvorming en andere schade aan de structuur van de bank.


Ook kan stoom schade veroorzaken aan de vulling van het bankstel. De vulling kan nat worden en gaan schimmelen als het niet goed droogt. Dit kan leiden tot onaangename geuren en een verzwakking van de structuur van de bank.


Uw bank stomen? Wij beginnen er niet aan!

U vraagt zich af of Sowieso Schoon uw bank voor u kan stomen?


Nee, wij stomen geen banken. Om alle bovenstaande redenen.


Natuurlijk zijn wij wel voorstander van SCHOON! Daarom reinigen wij uw bank graag voor u, maar dan door middel van een 100% veilige methode: de sproei-extractiemethode.


Hoe reinigen wij uw bank 100% effectief én veilig?

De sproei-extractiemethode is een methode waarbij een oplossing van water en reinigingsmiddel in de bank wordt gespoten en vervolgens meteen wordt opgezogen met een krachtige waterzuiger. Deze methode is veiliger en effectiever dan stomen omdat het minder vochtig is en er minder kans is op schade aan de stof, het frame en de vulling van de bank.


Bij Sowieso Schoon beschikken we over de juiste apparatuur en vakkennis om de sproei-extractiemethode correct uit te voeren en uw bank grondig te reinigen zonder schade aan te richten. Bovendien gebruiken we speciale reinigingsmiddelen die specifiek zijn ontworpen voor verschillende soorten stoffen, waardoor we een nóg beter resultaat bereiken.


Hoe werkt de sproei-extractiemethode?

Bank word gereinigd met een sproei extractie machine

De sproei-extractiemethode is een professionele reinigingsmethode die wordt gebruikt om bankstellen, tapijten, meubels en andere stoffen oppervlakken te reinigen zoals tuinkussens of camper/ caravankussens. Bij deze methode wordt een oplossing van water en een reinigingsmiddel onder hoge druk in het bankstel gespoten, waarna het vuil wordt opgelost en samen met de oplossing wordt opgezogen met een krachtige waterzuiger. Zo wordt dus het vuile water met bacteriën, vuiltjes en het reinigingsmiddel in één klap uit uw bankstel verwijderd.


Het grote verschil met stomen is dat daarbij het vuil misschien wel losweekt, maar daarna in uw bank achterblijft. Een ander verschil is dat stoom erg heet is, wat schade aan de stof kan veroorzaken. Bij de sproei-extractiemethode gebruiken we wel warm water, maar nooit zo warm dat het schade kan veroorzaken.


Bovendien zijn de reinigingsmiddelen die worden gebruikt bij deze methode speciaal ontworpen om de stof niet te beschadigen en om de kleur van de stof te behouden. Ook zijn onze reinigingsmiddelen 100% mens- en milieuvriendelijk.Waarom kiest u bank reiniging bij Sowieso Schoon?

1. Expertise en ervaring

De medewerkers van Sowieso Schoon hebben de expertise en ervaring om de sproei-extractiemethode correct uit te voeren. We weten welke reinigingsmiddelen en technieken het beste zijn voor verschillende soorten stoffen en meubels. Door onze expertise en ervaring kunnen we de bank grondig reinigen zonder schade te veroorzaken.


2. Professionele apparatuur

Wij beschikken over de juiste apparatuur om de sproei-extractiemethode effectief uit te voeren. We hebben krachtige stofzuigers die het vuil en de oplossing volledig kunnen opzuigen, waardoor de bank sneller droogt en er minder kans is op schimmel en bacteriën.


3. Vermindering van allergenen en bacteriën

Door de sproei-extractiemethode uit te voeren op uw bank, worden allergenen en bacteriën die zich in de stof hebben genesteld, effectief verwijderd. Dit resulteert in een schoner en gezonder huis voor u en uw gezin.


4. Bescherming van de bank

De sproei-extractiemethode en de speciale reinigingsmiddelen die we gebruiken beschermen uw bank tegen schade, verkleuring en vervaging.


Voordelen van Sowieso Schoon

· Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in het reinigen van bankstellen met de sproei-extractiemethode.

· Een afspraak kan snel worden gemaakt, geen wachttijden.

· Wij bieden altijd 30-Dagen Tevredenheidsgarantie.

· Wij gebruiken professionele reinigingsmiddelen die vriendelijk zijn voor mens, milieu, huisdieren én uw bank.

· In tegenstelling tot uw bank stomen, is bank reiniging met de sproei-extractiemethode 100% veilig.


Offerte aanvragen professionele bank reiniging

Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan voor professionele bankreiniging bij Sowieso Schoon.Comments


bottom of page