top of page

Reinigen is Duurzaam

Bijgewerkt op: 2 jan.


Duurzaam reinigen van meubels en tapijt

Bent u blij met de inrichting van uw woning? En houdt u ervan mooie, frisse meubels, tapijten en matrassen te hebben? Misschien heeft u veel geld besteed aan uw interieur en doet u erg uw best om uw meubels in goede staat te houden? Of wellicht heeft u een mooie auto waarvan u de bekleding graag tiptop in orde wilt houden. Een ongelukje zit in de praktijk meestal in het welbekende kleine hoekje. Van koekkruimel tot koffievlek, en van bloedvlek tot huidvet, alles laat sporen na op uw meubels, tapijt, vloerkleed of bekleding. Door uw meubels regelmatig te reinigen houdt u uw meubels niet alleen fris en schoon, u verlengt ook de levensduur ervan.


Duurzaam reinigen

Bij duurzaam reinigen denkt u misschien in eerste instantie aan het gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen. En dat is ook een zeer voor de hand liggende gedachte. Het gebruik van chemische schoonmaakmiddelen heeft een enorme impact op het milieu. Dat merken we niet direct, maar alleen al het wegspoelen van vervuild water kan grote gevolgen hebben voor de vegetatie rond uw woning. Echter, duurzaam reinigen gaat niet alleen over de reinigingsmiddelen die u gebruikt. Reinigen is ook duurzaam vanuit de invalshoek: hoe beter u uw meubelen onderhoudt, hoe langer ze meegaan.


Wilt u uw meubels of tapijt eens grondig en professioneel laten reinigen? Vraag vrijblijvend een offerte aanDe grootste vijand van uw meubelen

Dat uw meubels onderhevig zijn aan gebruiksslijtage, dat wist u natuurlijk. Maar wist u ook dat uw meubels eerder slijten wanneer u deze niet regelmatig reinigt? Dit komt doordat opgehoopt vuil de vezels of het oppervlak aantast. Hierdoor ontstaan op termijn scheurtjes en gaatjes in de stof. Het is dus erg belangrijk om uw meubels regelmatig te reinigen.Esthetisch verantwoord

Het is natuurlijk ook belangrijk dat uw meubels of vloerkleden er mooi uit blijven zien. Wanneer er vlekken in zitten, of wanneer er verkleuring is opgetreden door dagelijks gebruik, dan geniet u simpelweg minder van uw interieur. Het oog wil ook wat!


Bovendien zitten de meeste mensen ook veel comfortabeler op schone, frisse en mooie meubels. Zodra uw meubels er vies uitzien krijgt u al snel de behoefte om nieuwe meubels aan te schaffen, terwijl een goede reinigingsbeurt meestal wonderen doet.


Duurzaam reinigen

Wilt u uw meubels op een duurzame manier reinigen? Zodat ze langer meegaan en op een manier die geen schade toebrengt aan het milieu?Hier zijn een paar tips:

Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen om uw meubels te reinigen.

Door het gebruiken van agressieve schoonmaakmiddelen kunt u de vezels beschadigen. Hierdoor vallen er gemakkelijk gaten in de stof. Dat gebeurt natuurlijk niet meteen, maar het gebruik van dit soort middelen verkort de levensduur van uw bankstel, stoelen of tapijt met jaren.


Niet schrobben

Ga niet schrobben. Schrobben kan de stof beschadigen. Dit geldt overigens niet alleen voor stof natuurlijk. Wanneer u uw eettafel of parketvloer schrobt, dan kunnen er krassen ontstaan. Het beste is dus in alle gevallen om niet te schrobben, maar om te reinigen met de stofzuiger, een zachte doek en een mild reinigingsmiddel.


Hanteer een specifieke schoonmaakmethode voor verschillende problemen:Check de hygiëne factoren bij aankoop

Vindt u het belangrijk dat u een behoorlijke tijd van uw meubels kunt genieten, dan kunt u het beste al bij de aankoop checken hoe u de hygiëne van het meubelstuk of tapijt zo hoog mogelijk kunt houden. Kunt u de stof er bij voorbeeld afhalen, bijvoorbeeld bij een bank of stoel? En mag dit in de wasmachine? Kunt u het meubel afnemen met een doekje? En welke leather creme heeft u nodig voor het bankstel van uw keuze?


Ons advies is om voor u de aankoop voltooit, te controleren of u zich kunt vinden in het onderhoudsvoorschrift. Wanneer u zich hier niet in kunt vinden, dan bent u nog op tijd om een andere keuze te maken.


Vindt u het onderhouds- of reinigingsvoorschrift lastig, maar wilt u de aankoop toch doen? Dan schakelt u natuurlijk Sowieso Schoon in voor een periodieke reinigingsbeurt.Sproei-extractiemethode

De veiligste methode om meubels, autobekleding, tapijten en matrassen te reinigen is nog altijd door een professionele reinigingsmethode. Bij Sowieso Schoon passen we de sproei-extractiemethode toe. De sproei-extractiemethode is een reinigingsmethode waarbij een mengsel van water en natuurvriendelijk reinigingsmiddel onder hoge druk in meubels, tapijt of bekleding wordt gespoten.


Vervolgens wordt het vuile water meteen weer afgezogen. Door de hoge druk laat het vuil gemakkelijk los, waardoor vlekken verdwijnen en ook bacteriën en schimmels worden verwijderd.


Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Wij helpen u graag verder.Reinigen is duurzaam: grondig reinigen verlengt de levensduur van uw meubels

Om te voorkomen dat door vuil en stof uw meubels eerder slijten, kunt u deze periodiek laten reinigen door een professioneel meubel- en tapijtreinigingsbedrijf zoals Sowieso Schoon. Zijn uw meubels aan een opfrisbeurt toe? Wij komen graag bij u langs!
Onze reinigingsspecialisten reinigen uw meubels veilig en grondig, zodat u weer jarenlang van ze kunt genieten. We gebruiken alleen de beste producten en technieken om ervoor te zorgen dat uw meubelstuk, tapijt, vloerkleed of autobekleding er weer als nieuw uitziet. Daarnaast geven we u graag uitgebreid advies over hoe u uw meubels zelf in goede staat kunt houden.


· Onze specialisten hebben jarenlange ervaring met het reinigen van meubels en bekleding


· Wij komen snel bij u langs


· We beschikken over speciale machines en apparaten waarmee we uw meubels professioneel reinigen


· We bieden 30 dagen tevredenheidsgarantie


· Wij gebruiken uitsluitend duurzame reinigingsmiddelen die geen kwaad kunnen voor uw meubels, maar ook nog eens mens-, dier-, en natuurvriendelijk zijn!
Comments


bottom of page